Plíšková má po triumfu v Čeng-čou jistý Turnaj mistryň! Jako jediná si jej zahraje počtvrté v řadě

- Filip Lefenda

Česká tenistka Karolína Plíšková (2.) se stala teprve druhou hráčkou, která si zajistila účast na letošním Turnaj mistryň. Ten se uskuteční na přelomu října a listopadu v čínském Šen-čenu, kde se bude hrát o podíl z celkové dotace 14 milionů amerických dolarů. Světová dvojka si start na podniku pro osm nejlepších hráček sezóny vysloužila poté, co v neděli ovládla zbrusu nový turnaj WTA v Čeng-čou, a zahraje si jej tak jako jediná už čtvrtým rokem po sobě!

Sedmadvacetiletá Češka prožívá povedené období. V čínském Čeng-čou si o víkendu došla už pro čtvrtý letošní titul, což se jí povedlo vůbec poprvé v kariéře. Tato sbírka je poté o to cennější, že obsahuje turnajové triumfy ze všech typů povrchů.

Další odměna pak pro Plíškovou vzešla z pondělního vydání žebříčků. Karolína se po zdařilé čínské misi kvalifikovala teprve jako druhá hráčka na závěrečný Turnaj mistryň, a to jen týden po světové jedničce Ashleigh Bartyové.

Zatímco Australanka si dvouhru na závěrečné akci roku zahraje poprvé v kariéře, Plíšková na něm bude působit jako jediná hráčka již čtvrtým rokem po sobě!

„Dostat se na Turnaj mistryň je každoročně jeden z mých hlavních cílů. Jsem hrdá na to, že se mi to povedlo už počtvrté,“ uvedla Plíšková pro web WTA. „Těším se na to, až si zahraji proti nejlepším hráčkám sezóny a poznám Šen-čen,“ dodala majitelka nyní již patnácti turnajových titulů z profesionálního okruhu.

Plíšková vstoupila do sezóny vítězstvím v australském Brisbane. Další trofej přidala Češka na antuce v Římě, travnatou pak vybojovala v Eastbourne. Kromě úspěšného finále v Čeng-čou si zahrála o titul ještě v Miami, tehdy ale v souboji s aktuální královnou ženského pořadí Bartyovou neuspěla. Na grandslamech došla Plíšková nejdále v Melbourne, kde skončila v semifinále.