Návrat po třinácti letech! Šarapovová bude hrát poblíž českých hranic

- Jan Havlovic

Maria Šarapovová se po dlouhých třinácti letech vrátí do rakouského Lince! Účast bývalé světové jedničky oznámili organizátoři Linz Open v pátek odpoledne. Zpráva o startu ruské hvězdy jistě potěšila i české fanoušky, neboť rakouský Linec je v příjemné dojezdové vzdálenosti z jižních Čech. Startovat by zde měly i Strýcová s Vondroušovou.

Organizátoři Linz Open představili v pátek jednu z hlavních hvězd pro letošní ročník. Tradiční turnaj, který je v kalendářní WTA pravidelně od roku 1991, přivítá na začátku října Marii Šarapovovou, která dorazí na sever Rakouska po dlouhých třinácti letech.

Bývalá světová jednička hrála v roce 2006 v Linci poprvé a zatím naposledy. Šarapovová vybojovala při své premiérové účasti rovnou turnajový vavřín, když ve čtyřech zápasech neztratila ani set.

„Mám na Linec skvělé vzpomínky. Jsem velmi vděčná organizátorům a sponzorům, na turnaj se moc těším,“ vzkázala dvaatřicetiletá Ruska v oficiální tiskové zprávě.

Podle dosud neoficiálních zpráv jsou na turnaj v Linci přihlášené z českých tenistek Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová. Dorazit by mohla i patnáctiletá Američanka Coco Gauffová! Oficiální seznam přihlášených tenistek do hlavní soutěže a kvalifikace by měl být zveřejněný začátkem příštího týdne.

Linz Open je atraktivní pro české tenisové fanoušky díky rozumné dojezdové vzdálenosti a je tradičně oblíbený i mezi našimi tenistkami. Zatím poslední českou vítězkou je Barbora Strýcová, která opanovala místní halový turnaj v roce 2017 a navázala na triumfy Jany Novotné, Petry Kvitové a Karolíny Plíškové.