WTA

Dvě výhry v jeden den! Plíšková slaví v Číně postup do semifinále

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková si zahraje pošesté v této sezoně v semifinále! Česká tenisová jednička zvládla úspěšně na turnaji v čínském Čeng-čou náročný program, když sehrála během jediného dne dva zápasy. Sedmadvacetiletá Plíšková nejprve vyřadila v dohrávce Slovinku Hercogovou, které nedovolila v pátek jediný gem. Hned poté svedla dvouhodinovou bitvu s Američankou Sofií Keninovou, kterou porazila po setech 6:4, 4:6 a 6:1. Druhou nejlepší hráčku světa čeká v sobotu semifinále proti Australance Tomljanovicové.

Na Karolínu Plíškovou čekal v pátek v čínském Čeng-čou náročný program. Česká tenisová jednička nejprve nastoupila proti Slovince Poloně Hercogové k dohrávce osmifinálového duelu, který byl přerušen za stavu 6:3, 2:5 z pohledu naší tenistky.

Namotivovaná Plíšková vyrukovala na slovinskou soupeřku ve velkém stylu, když získala pět gemů v řadě a zajistila si místenku ve čtvrtfinále. Světová dvojka ale musela během vcelku krátké dohrávky odvracet pět setbolů, z toho čtyři při podání Hercogové.

O pár desítek minut později stála Plíšková na centrálním dvorci tenisového areálu v Čeng-čou znovu, a to proti Sofii Keninové. Na dvacetiletou Američanku česká jednička umí, když zvládla předchozí tři vzájemné duely.

Sedmadvacetiletá Plíšková měla navrch i v duelu na čínském tvrdém povrchu, když v prvním i ve druhém setu získala brejk za stavu 3:3. V prvním případě dokázala dovést sadu do vítězného konce v poměru 6:4, ve druhém dějství se Keninové povedl ziskem tří gemů v řadě obrat a rozhodnout musel až třetí set.

Česká jednička vstoupila do rozhodující sady rázně a po bleskovém průběhu vedla 4:0. Keninová se ještě hlásila o návrat do zápasu, jenže Plíšková kritické chvíle v šestém gemu zvládla, když odvrátila hned šest brejkbolů. Psychicky nalomená Američanka poté úplně odpadla a Plíšková čistou hrou při podání Keninová zápas ukončila.

Plíšková si tak po výhře 6:4, 4:6 a 6:1 zahraje pošesté v této sezoně v semifinále! V sobotním duelu vyzve popáté v kariéře Australanku Alju Tomljanovicovou.