Frýdek-Místek Open Cup: Malečkovou zastavilo zranění. Do semifinále se nepodívá ani Sisková

- Jan Havlovic

Antukový turnaj ve Frýdku-Místku zůstává po pátečním programu bohužel bez české účasti. Jesika Malečková usilovala o postup do singlového semifinále, jenže musela utkání skrečovat kvůli zranění. Malečková poté odstoupila také ze čtyřhry. Do akce šla ještě osmnáctiletá Anna Sisková, která usilovala o první semifinálovou účasti na pětadvacítce. Nadějná Češka ale nestačilla na Němku Gerlachovou, které podlehla ve dvou setech.

Malečková skrečovala čtvrtfinále
Jesika Malečková (357.) se loučí s turnajem ve Frýdku-Místku ve čtvrtfinále. Pětadvacetiletá tenistka se zranila během prvního setu duelu proti Jekatěrině Gorgodzeové z Gruzie (234.) a zápas musela za stavu 2:5 skrečovat. Zranění Malečkové je zřejmě vážnějšího rázu, a tak česká tenistka musela odstoupit i ze čtyřhry, ve které měla v odpoledních hodinách zápolit o postup do deblového finále po boku Johany Markové.

Sisková končí ve čtvrtfinále
Na turnaji ve Frýdku-Místku končí i poslední česká zástupkyně. Anna Sisková (606.), startující na divokou kartu, nezvládla páteční čtvrtfinálový zápas, když podlehla Němce Katharině Gerlachové (297.) za hodinu a půl hry po setech 1:6 a 2:6. Osmnáctiletá Sisková tak přišla o možnost zahrát si poprvé v kariéře na pětadvacítce v semifinále.

Čtvrtfinále dvouhry
Jekatěrina Gorgodzeová (GEO, 234.) [3] – JESIKA MALEČKOVÁ (357.) 5:2 – skreč Malečková
Vlada Kovalová (RUS, 437.) – Despina Papichailová (GRE, 276.) [6] 5:7, 6:7(2)
Martina Colmegnaová (ITA, 583.) – Pemra Ozgenová (TUR, 186.) [2] 6:4, 6:1
ANNA SISKOVÁ (606.) [WC] – Katharina Gerlachová (GER, 297.) 1:6, 2:6

Semifinále čtyřhry
Gjorčeská, Grammatikopoulouvá (MKD/GRE) – Simionová, Wachaczyková (ROU/GER) 3:6, 3:6
MALEČKOVÁ, MARKOVÁ [3] – Boskovičová, Papamichailová (CRO/GRE) [2] – bez boje