WTA

Ocenění WTA! Bouzková bojuje v těžké konkurenci. Napodobí krajanky?

- Radek Štohl

Prestižního ocenění se může dočkat Marie Bouzková. Jednadvacetiletá Češka byla za své výkony na turnaji v Torontu zařazena mezi kvarteto hráček, které za srpen usilují o průlom měsíce. Dalšími kandidátkami jsou Cori Gauffová, Sofia Keninová a Belinda Bencicová.

V podání Marie Bouzkové se jednalo o skvostný turnaj. Ačkoliv na Canada Masters, nebo-li také Rogers Cupu, musela absolvovat kvalifikaci, tak nejenže v ní neztratila jediný set, ale rovněž v hlavní soutěži vyřadila tři grandslamové vítězky v řadě. Nechyběla mezi nimi Simona Halepová, rumunská hráčka ve čtvrtfinále skrečovala.

Fantastické dílo mohlo být dokonáno v semifinále, ve kterém česká tenistka vyzvala Serenu Williamsovou. Bouzková jednoznačně vyhrála první sadu 6:1, následně ale Williamsová rozjela velkou jízdu, která měla za následek výhru Američanky 1:6, 6:3, 6:3.

Po této prohře Češka nezvládlaprvní kolo US Open, na závěrečném grandslamu sezóny ztratila vedení s Ajlou Tomljanovičovou 6:1, 5:2. Na nedávno skončené akci se naopak dařilo Belindě Bencicové, ta došla až mezi čtyři nejlepší hráčky. V průběhu turnaje mimo jiné vyřadila Naomi Ósakaovou.

Třetí do party je Američanka Sofia Keninová, dvacetiletá hráčka se blýskla dvěma prestižními semifinále. (Toronto, Cincinnati) Dvakrát přitom skolila světové jedničky. Na US Open uhrála třetí kolo.

Jako poslední se o cenný primát uchází Cori Gauffová. Mladá hráčka v pouhých patnácti letech zvládla vybojovat třetí kolo US Open, nepřemohla ji Anastasija Potapovová a Timea Babosová.

Vítězka ankety bude oznámena šestnáctého září. Pokud Marie Bouzková uspěje, stane se letos třetí Češkou, která v daném hodnocení vyhraje. Za květen si ho vysloužila Markéta Vondroušová, za červenec Barbora Strýcová.

Hlasovat můžete zde.