Obhajoba mixu! Matteková-Sandsová a J. Murray rozdrtili první nasazené

- Radek Štohl

Bethanie Matteková-Sandsová a Jamie Murray podruhé v řadě vyhráli smíšenou čtyřhru US Open. Nenasazení tenisté ve finále porazili nejvýše nasazený pár Ch. Čchan, Venus 6:2, 6:3.

Celkem šestnáct grandslamových trofejí získala tahle dvojice na svoji stranu. Zatímco pro Bethanie Mattekovou-Sandsovou se jednalo o devátý titul, Jamie Murray jich získal o dva méně. Matteková-Sandsová ke všemu dosáhla na další pohár již podruhé po vážném zranění ve Wimbledonu 2017. 

Finálová jízda byla tou nejsnadnější, kterou zkušení tenisté zažili. Již v úvodním zápase čelili nepříjemné dvojici Čang Šuaj, John Peers, kterou udolali 6:4, 6:7(2), 10:7. Ve druhém střetnutí si snadněji poradili s pětkou turnaje Nicole Melicharová, Bruno Soares dvakrát 6:3. Po úspěšném čtvrtfinále proti druhému nasazenému páru Gabriela Dabrowská, Mate Pavič a výsledku 2:6, 7:5, 10:4 v semifinále zametli s dvojicí Samantha Stosurová, Rajeev Ram 6:3, 6:1. V sobotu se tak mohli těšit na finále.

Titul ze smíšené čtyřhry US Open naposledy obhájili Anne Smithová a Kevin Curren. Ti získali titul v letech 1981 a 1982. 

Do něj vstoupil pár startující na divokou kartu rozvážně. Po úvodních klidných gemech se v páté hře dočkal brejku, na který navázal o dva gemy později. Za stavu 5:2 odvrátil tři brejkboly soupeřů v řadě, za osmadvacet minut tak měl první sadu zajištěnou.

Druhý set nabídl naprosto odlišný začátek. Páry si v úvodních čtyřech hrách neudržely servis, po čemž následovaly dva suverénní gemy na podáních. Matteková-Sandsová a Murray však zvládli druhou polovinu sady, po brejcích v sedmé a deváté hře získali druhý společný titul. Po sedmatřiceti letech se stali prvním párem, který obhájil titul ze smíšené čtyřhry US Open.

US Open, New York (USA, 57 238 700 USD, tvrdý povrch)
Finále smíšené čtyřhry
Ch. Čchan (TPE), Venus (NZL) – Matteková-Sandsová (USA), J. Murray (GBR) 2:6, 3:6