Halepová se odhlásila z Čeng-čou, děkovat jí může Češka

- Filip Lefenda

Simona Halepová se na novém turnaji v čínském Čeng-čou příští týden nepředstaví. Světovou čtyřku, jež na probíhajícím US Open překvapivě vypadla už ve druhém kole s domácí Townsendovou, trápí bolavý levý kotník. Omluvenka sedmadvacetileté Rumunky poslala do hlavní soutěže Terezu Martincovou.

Kotník bolí letošní wimbledonskou vítězku už delší dobu. Vinou zdravotních problémů musela někdejší světová jednička vzdát čtvrtfinálový duel v Torontu proti Marii Bouzkové. Následoval turnaj v Cincinnati, kde uhrála Halepová jeden zápas a jiné to nebylo ani na závěrečném grandslamu sezóny v New Yorku.

Po šokující porážce s Američankou Townsendovou, jíž v žebříčku WTA náleží až 116. pozice, se Rumunka odhlásila ze smíšené čtyřhry. Nyní Halepová oznámila, že startovat nebude ani na premiérovém ročníku nového turnaje v čínském Čeng-čou.

„Těšila jsem se, že si zahraji v novém městě, a proto jsem zklamaná, že se musím odhlásit. Stále mám bolesti v levém kotníku a lékaři mi doporučili, abych nehrála. Snad budu moci startovat příští rok,“ nechala se slyšet majitelka dvou grandslamových trofejí.

Její odhlášení vítá Češka Tereza Martincová, která se díky němu posunula do hlavní soutěže a nebude tak muset v hlavním městě čínské provincie Che-nan bojovat ve víkendové kvalifikaci.

Nasazenou jedničkou zbrusu nové akce kategorie WTA Premier, která startuje v pondělí, bude další Češka Karolína Plíšková. Chybět by neměla ani ukrajinská semifinalistka US Open Elina Svitolinová a další čtyři hráčky z elitní pětadvacítky.