Problémy s kyčlí přinutily Kyrgiose ke skreči! Obtěžovalo mě to už v prvních zápasech, přiznal Australan

- Jan Vojkůvka

Měl nakročeno do osmifinále, ale pak se něco zlomilo. Nick Kyrgios vstoupil do utkání s Iljem Marčenkem výborně, získal první set, ale následně začal postupně svůj elán ztrácet...

Ne, nebyl zcela v pořádku. I na jeho pohybu bylo znát, že ho trápí bolest. Snažil se to maskovat, ale drobné zakulhání či vypuštění nějakého míčku kvůli přílišné vzdálenosti bylo očividné. Po vyhrané první sadě 6:4 Kyrgios prohrál další dva sety 4:6, 1:6 a nakonec se rozhodl utkání skrečovat.

Problém se ukrýval v jeho kyčlích, které nakonec přinutily australského bouřliváka k předčasnému ukončení zápasu. „Kyčle mě trápily už v prvních dvou zápasech a nějak jsem se přes to přenesl. Myslím, že to byla jen otázka času,“ cituje Kyrgiose server Tennis.com.

Problémy s kyčlí měl ostatně australský tenista již dříve v této sezoně a kvůli problémům v této oblasti skrečoval už v únoru na turnaji v Dubaji.

„Musím si vzít více času a být více trpělivý v posilovně a ve všem, co dělám, aby se mi to znovu nestalo,“ upozornil Kyrgios.
Nick Kyrgios se tak zařadil do zástupu favorizovaných hráčů, kterým se stalo třetí kolo osudným, ačkoliv u něho si výpadek vyžádala zdravotní indispozice.