První velký šok US Open zapsala Halepová. Nad síly byla hráčka z druhé stovky

- Jan Vojkůvka

Wimbledonská šampionka, jež mohla v New Yorku bojovat o návrat do čela světového žebříčku, nečekaně selhala. V utkání s domácí Taylor Townsendovou byla slabší hráčkou, přesto měla mečbol, který ale neproměnila. A po porážce 6:2, 3:6, 6:7(4) se senzačně loučí už ve druhém kole.

Světová čtyřka napřed ve druhé hře první sady musela odvracet dva brejkboly, poté ovšem převzala nad dějstvím kontrolu. Pěti gemy v řadě se od stavu 1:2 dostala až k zisku prvního setu a vše nasvědčovalo tomu, že domácí kvalifikantku, jíž patří až 116. místo světa, hladce porazí.

Ve druhé sadě se ovšem její hra začala pomalu hroutit. Na ztrátu podání ze druhé hry sice odpověděla rychlým rebrejkem, ale na další brejk ze čtvrtého gemu už recept nenašla. Duel dospěl do rozhodujícího setu a v něm Halepová přišla o servis v pátém gemu.

Postupně se dostala s Townsendovou ke skóre 3:5 a hrozbě vyřazení. A i když v desátém gemu odvrátila dva mečboly a srovnala na returnu na 5:5, nedokázala toho využít. Ve dvanácté hře při dalším představení na returnu nevyužila vlastní mečbol a pustila Američanku do tiebreaku.

V něm se Halepová už k další šanci na výhru nedostala, prohrála 4:7 a zapsala doposud největší překvapení letošního US Open.