Federace ví, jak svá prohlášení načasovat, podotýká sarkasticky ke své suspendaci Mladenovičová

- Jan Vojkůvka

Suspendace, kterou od francouzské tenisové federace (dále FFT) vyfasovala Kristina Mladenovičová společně se svou deblovou partnerkou Caroline Garciovou a Benoitem Pairem, je údajně očekávaným vyústěním situace ve stylu, v jakém činovníci FFT pracují. Alespoň dle Mladenovičové.

Situace, která vznikla okolo trojlístku francouzských tenistů, jsme vás informovali již dříve. Načasování, které FFT zvolila, je dle Mladenovičové typické pro francouzskou federaci.

Oč vlastně šlo? Mladenovičová s Garciovou kritizovaly FFT za to, že jim nebylo oznámeno, že jako deblové partnerky musí mít na olympiádě stejně barevné oblečení a obě hráčky si tak musely vypomoci na poslední chvíli vlastní vynalézavostí a Garciová si vypůjčila oblečení od své parťačky.

Kritiku, kterou následně zejména Mladenovičová spustila na twitteru, na němž zveřejnila příspěvky ohledně nekompetentnosti lidí ve federaci a o zruinování jejich olympijského snažení, však FFT nepřijala a naopak reagovala dočasnou suspendací, ohlášenou krátce před začátkem US Open za poškození reputace FFT na olympijských hrách v Riu.

Nejsem naštvaná, znám je. Jsou opravdu dobří ve vydání prohlášení v pravou chvíli,“ sarkasticky poznamenala Mladenovičová pro deník L'Equipe. „Ptaly jsme se (s Garciovou) samy sebe, proč to dělají před grandslamem. Pravděpodobně, protože chtějí, abyste (novináři) měli na čem pracovat. Nevím, ale jsem součástí federace 12 let a vím, jak pracují, znám lidi, co tam dělají. Nejsem překvapená,“ podotkla Mladenovičová.

Kroky FFT mohou ovlivnit i blížící se finále Fed Cupu, v němž se Francouzky střetnou s Češkami a Mladenovičová společně s Garciovou jsou klíčovými hráčkami reprezentace. „Nevím. Uvidím, co budou dělat,“ nechtěla rozvádět žádné spekulace Mladenovičová.

Francouzská tenistka navíc podotkla, že FFT a fedcupový tým jsou diametrálně odlišné věci a nerada by je spojovala s touto kauzou. „Pro mě jsou federace a Fed Cup dvě rozdílné části. S fedcupovým týmem je vždy vše dobré, také jsme teď měli společný oběd se spoluhráčkami, kapitánem a lidmi z týmu. Být ve finále je fantastické,“ má radost Mladenovičová, která však zatím ani neví, jestli si v onom finále vůbec zahraje. Vše se rozhodne v druhé polovině září, kdy FFT bude rozhodovat o případném prodloužení suspendace.