Plíšková pokračuje v tradici. Za každé eso přispěje na charitu

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková pokračuje v nastolené tradici a během letošního US Open bude znovu darovat peníze na charitu. Česká tenisová jednička věnuje 100 dolarů za každé eso, které nasází na letošním grandslamovém podniku ve Flushing Meadows. Investiční skupina Conseq přiloží ruku k dílu a přidá stejnou částku. Za každé eso světové trojky tak půjde na charitu celkově 200 dolarů.

Karolína Plíšková bude na letošním US Open znovu pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. „Za každé eso, které dám na grandslamu, půjde 100 dolarů na bohulibé účely,“ říká sedmadvacetiletá tenistka v prohlášení na vlastních webových stránkách.

„Vždyť je dobře, že podání, které mi v tenise přináší řadu úspěchů, pomůže i tam, kde to potřebují nejvíc,“ dodává česká tenistka, která daruje peníze na charitu podobnou formou již třetí rok po sobě.

Letos se přidá k této dobročinné akci také investiční skupina CONSEQ a výtěžek bude dvojnásobný. Za každé eso světové trojky půjde na charitu celkově 200 dolarů. „Karolínin nápad nás nadchl tím, že v sobě spojuje ušlechtilost i lásku ke sportu. I my máme chuť pomáhat těm, kteří mají v životě méně štěstí. Proto jsme neváhali ani chvíli a Karolíně budeme nyní fandit dvojnásob,“ uvedla marketingová ředitelka společnosti Ilona Němečková.

Nadační fond Karolíny Plíškové pomohl v minulosti dětskému onkologickému oddělení v Motole nebo Fondu ohrožení dětí Klokánek.

Konto nastřílených es začne Karolína Plíšková plnit již v pondělí. Na kurtu Louise Armstronga se totiž postaví v českém derby krajance Tereze Martincové.