MČR: Rutarová slaví double! Mezi muži triumfoval Duda

- Jan Havlovic

V Ostravě proběhl 68. ročník Mistrovství ČR jednotlivců. Veleúspěšný turnaj má za sebou čtyřiadvacetiletá Eva Rutarová, která triumfovala v singlové části i ve čtyřhře. Mezi muži slaví titul Filip Duda, který ve finále přemohl Antonína Štěpánka. Ten si spravil chuť triumfem ve čtyřhře s Antonínem Bolardtem.

Rutarová slaví double
Hlavní hrdinkou letošního 68. ročníku MČR jednotlivců v Ostravě se stala Eva Rutarová. Čtyřiadvacetiletá tenistka dokráčela v singlové části turnaje až do finále, ve kterém přehrála Nikolu Tomanovou po setech dvakrát 6:4. „Jsem moc ráda. Ani jsem si nedokázala představit, že bych to tady mohla vyhrát,“ líčila Rutarová bezprostřední pocity v rozhovoru pro Tenisový svět.

Pražská hráčka už ve čtvrtek vybojovala deblový titul, a to po boku Pernilly Mendesové. Ve finálovém klání si poradily s párem Kubáňová, Dudláková po setech 6:3, 7:6(0).

Duda přehrál ve finále Štěpánka
Mezi muži se v Ostravě radoval ze singlového titulu Filip Duda. Dvacetiletý hráč pohybující se aktivně na okruhu ITF porazil ve finálovém duelu Antonína Štěpánka dvakrát 6:3.

„Obrovská radost. Většina lidí mi říkala, že do tohoto zápasu jdu jako favorit a že bych to měl zvládnout, ale já takovou pozici nemám rád. Proti Tondovi to byl náročný zápas. Tímto bych mu chtěl pogratulovat, předvedl zde výborné výkony,“ ocenil Duda kvality svého soupeře.

Antonín Štěpánek přesto neodjede z Ostravy s prázdnou. Již ve čtvrtek totiž vybojoval s Antonínem Bolardtem deblový titul, když ve finále porazili pár Řeháček, Schulhauser po setech 7:6(3), 6:3.

Finále dvouhry žen
Eva Rutarová – Nikola Tomanová 6:4, 6:4

Finále dvouhry mužů
Filip Duda – Antonín Štěpánek 6:3, 6:3

Finále čtyřhry žen
Rutarová, Mendesová – Kubáňová, Dudláková 6:3, 7:6(0)

Finále čtyřhry mužů
Štěpánek, Bolardt – Řeháček, Schulhauser 7:6(3), 6:3