Vondroušová se odhlásila z US Open! Je to nesmírně těžké rozhodnutí, smutní

- Johan Čáp

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: České tenistky budou mít v hlavní soutěži US Open o jednu zástupkyni méně. V pátek v odpoledních hodinách newyorského času se totiž oficiálně z pavouka odhlásila Markéta Vondroušová. Dvacetiletou hráčku, která na posledním French Open šokovala svou finálovou účasti, nepustí do turnaje pokračující zranění levého zápěstí. To si přivodila dva dny před startem Wimbledonu.

„Nechci opakovat chybu z loňska a raději jsem se rozhodla obětovat US Open, i když to bylo nesmírně těžké rozhodnutí. A vrátit se až ve chvíli, kdy budu moct hrát bez limitu a naplno," uvedla Vondroušová v tiskové zprávě.

Česká tenistka naposledy odehrála soutěžní zápas první červencový den, kdy v prvním kole Wimbledonu podlehla Američance Madison Brengleové. Do zápasu ale už nastupovala s bolestí v levé ruce.

Vondroušová následně podstupovala léčbu pod vedením MUDr. Vlastimila Voráčka, který se stará i o české tenisty při Fed Cupu a Davis Cupu. Po měsíční rehabilitaci jí byl naordinován i čtyřdenní pobyt ve slunném Řecku. Na začátku srpna sice došlo v jejím stavu ke zlepšení, nicméně i tak se musela odhlásit z turnaje v Torontu a nenastoupila ani v Cincinnati.

Naděje, že by se mohla vrátit na US Open, povbuzoval fakt, že česká tenistka ve Flushing Meadows celý týden trénovala. Navíc se zúčastnila v New Yorku i hromadného focení hráček, které patří ke tvářím společnosti Nike. Od středy se pak objevovala spolu se svým trenérem Janem Hernychem na zápasech Denisy Allertové nebo Jiřího Veselého. V pátek odpoledne se dokonce ukázala i na duelu Terezy Martincové se Slovenkou Kučovou.

„Na druhém tréninku v New Yorku se zápěstí znovu ozvalo. Začalo bolet a natékalo. Nyní se vracím zpátky domů, kde budu řešit s lékaři další léčbu. Tenis mi moc chybí. Nemůžu se dočkat, až budu znovu zpět,“ přidala Vondroušová další podrobnosti na svém instagramu.

Po sedmnácté hodině newyorského času bylo ovšem médiím oznámeno, že pokračující zdravotní problémy tenisovou hvězdu do posledního grandslamu roku nepustí.