Co je luxus? Federer odhalil, co podle něho pocit luxusu znamená

- Redakce

Život v luxusu. Pro každého znamená tento pocit něco jiného. Pro někoho se jedná o peníze, pro někoho o majetek, někdo zase dává přednost drahým autům... Co je to luxus podle Rogera Federera?

Švýcarský tenista Roger Federer během kariéry vydělal nejen přes 100 milionů dolarů na prize money z tenisových turnajů. Obrovské částky získal také za reklamy a od nejrůznějších sponzorů.

Bez ohledu na to, kolik peněz věnoval na charitativní účely, a že jich nebylo málo, stále je typickým člověkem, který si může žít v luxusu. Co to ale pro Federera znamená?

„Pro mě to znamená, že jsem schopný si pořídit byt, nebo nelétat ekonomickou třídou. A také nechodit spát s pocitem, že mám finanční problémy,“ odhalil Federer.

„Auta nebo jachta jsou velkým luxusem. Pokud se je můžete dovolit, tak proč ne. Ale nejsou potřeba. Můžete být v pohodě i bez takových věcí. Třeba spánek je luxus,“ pokračoval Švýcar. „Čas je důležitý. Pokud nespíte dostatečně, žijete špatným způsobem, bez ohledu na to, jestli jste bohatí nebo chudí,“ dodal.