ITF rozhodla, Tomic zaplatí za svůj exces tučnou pokutu

- Jan Havlovic

Bernard Tomic předvedl na letošním US Open další ze svých excesů, v zápase prvního kola vulgárně pokřikoval na jednoho z fanoušků. Na obranu australského tenisty je nutné dodat, že ho divák v hledišti vyprovokoval. Rodák ze Stuttgartu nyní musí zaplatit tučnou pokutu!

Bernard Tomic bude pykat za svůj výbuch z utkání prvního kola letošního US Open v zápase Bosňanem Damirem Džumhurem (více ZDE). Tým australského tenisty se obhajoval tím, že dotyčný fanoušek Tomice vyprovokal, avšak ITF rozhodla nekompromisně - za nesportovní chování musí rodák z německého Stuttgartu zaplatit pokutu v hodnotě 10 000 USD. Tato výše je více než trojnásobkem oproti některým z dalších patnácti pokut vydaných v průběhu prvních čtyř dnů US Open.

Není to však nejtučnější pokuta, kterou ITF na turnajích velké čtyřky v letošním roce udělila. Britka Heather Watsonová dostala za rozbití rakety na posvátných kurtech v All England Clubu pokutu 12 000 USD. Na letošním Wimbledon pykala za své chování také Serena Williamsová, současná královna ženského tenisu, která zaplatila stejnou částku jako Tomic za rozbití rakety v utkání proti McHaleové. 

Tomic dle svých slov využije následující týden k odpočinku, aby nabral síly před barážovým utkáním Davis Cupu proti Slovensku, které je na programu v Sydney od 16. do 18. září. „Mám nyní skoro dva týdny, pravděpodobně si nyní trochu odpočinu. Na Davis Cup budu určitě zpět, vždy jsem reprezentoval, jsem tu na 100 procent," uvedl Tomic v rozhovoru pro deník The Guardian.