Další rekord Williamsové, vyrovnala Navrátilovou v počtu vyhraných zápasů

- Jan Vojkůvka

Další rekord dorovnán a již brzy může být pokořen. Skutečně rekordní týden prožívá Serena Williamsová, hrající legenda ženského tenisu, která dorovnala grandslamový rekord Martiny Navrátilové v počtu vyhraných zápasů.

Poté, co v prvním kole Serena Williamsová vyřadila po výhře 6:3, 6:3 nebezpečnou Rusku Jekatěrinu Makarovovou, byla pouhý jeden zápas od dorovnání rekordu legendární Martiny Navrátilové. A skutečně, ve druhém kole po výhře dvakrát 6:3 nad Vaniou Kingovou se Williamsová dostala na 306 výher na grandslamových turnajích a vyrovnala letitý rekord své krajanky s českým původem.

Jediný zápas dělí Williamsovou, aby se v žebříčku vyhraných zápasů na turnajích velké čtyřky osamostatnila. Ve spojení s vyrovnáním rekordu v nepřetržitém počtu týdnů na čele světového žebříčku a rekordu v počtu titulů na grandslamových titulech v Open éře tak Williamsová prožívá historický dvoutýden na US Open, po němž se může stát definitivní vládkyní světového ženského tenisu mezi profesionálkami.

Přesto však Serena nachází na své hře spoustu nedostatků a ví, že cesta za rekordním titulem a uhájení pozice první ženy na okruhu bude ještě náročné. „Cítím, že jsem udělala až moc chyb. Ale není nic, co bych mohla s tím teď udělat. Důležité je, že jsem vyhrála a doufám, že to bude lepší. Neměla jsem skvělý den,“ podotkla na tiskové konferenci po utkání s Kingovou Williamsová.

Zároveň se nezapomněla zmínit také o velkém hluku, který na US Open panuje a to i na centrálním dvorci, kde sice byla zavedena střecha, ale ta paradoxně situaci ještě zhoršuje.

Přidala se tak ke spoustě dalších tenistů, kterým se atmosféra ve Flushing Meadows příliš nezamlouvá. „Myslím, že když byla střecha otevřená, tak hluk byl větší, ale stále je tu extrémně hlučno. Nevím, jestli je to střechou nebo čím, ale je tu velmi velký hluk. Je to obrovský rozdíl, protože všude jinde, kde hrajete, je opravdu ticho. A tady je superhluk,“ podotkla Williamsová.