WTA

Češky se rvaly, ale neuspěly. V Cincinnati končí Kvitová i Strýcová

- Jan Havlovic

Petra Kvitová sehrála v noci z úterý na středu v Cincinnati první soutěžní zápas po zranění levé ruky. Světová šestka nestačila ve vyrovnaném klání na Řekyni Marii Sakkariovou, které podlehla po třísetové bitvě a neobhájí loňské semifinále. V singlové části dohrála také Barbora Strýcová, která promarnila setbol v souboji s Ruskou Darjou Kasatkinovou.

Petra Kvitová doléčila zraněnou levou ruku a v americkém Cincinnati se vrátila do turnajového kolotoče. Česká lvice se prala o postup více než dvě hodiny, ale mírná nerozehranost zřejmě hrála také svou roli.

Světová šestka se na druhém největším dvorci v areálu v Cincinnati rvala o místo v osmifinále s Řekyní Marií Sakkariovou, kterou porazila na hardu letos v březnu v Miami. Tentokrát byla úspěšnější řecká tenistka, která v Cincinnati opanovala řecko-český souboj po setech 6:4, 2:6 a 6:3.

Vyrovnané klání vyvrcholilo v rozhodující sadě. V té měla Kvitová hned dva gemboly na to, aby srovnala stav na 4:4. Jenže to se nepovedlo a Sakkariová dokázala servis tenisově slavnější soupeřky prolomit. Utkání poté dopodávala a zajistila si místenku v semifinále.

Pro Kvitovou končí turnaj ve druhém kole a neobhájí loňskou semifinálovou účast. Sedmadvacetiletá Češka by se nyní měla představit až ve dvouhře na grandslamovém US Open.

Strýcová odvrátila šest mečbolů, přesto padla
V singlové části turnaje v Cincinnati končí také Barbora Strýcová. Třiatřicetiletá tenistka se dostala do hlavní soutěže jako lucky loser a v prvním kole trápila Rusku Darju Kasatkinovou.

Strýcová prohrála první sadu, nicméně v té druhé držela vedení 4:1, posléze 5:2, ale Rusce se podařilo vynutit tiebreak.

A ten nabídl pořádnou show pro diváky. Zkušená Strýcová totiž nejprve odvrátila čtyři mečboly, aby si následně vypracovala možnost setbolu. Češce se bohužel nepodařilo set ukončit. Její ruská soupeřka promrhala v dramatickém tiebreaku celkově šest mečbolů a až v pořadí sedmý proměnila.

Kasatkinovou čeká ve druhém kole souboj s Američankou Keysovou. To Barbora Strýcová bude hrát v Cincinnati ještě čtyřhru, ve které sehraje po boku Tchajwanky Sie vůbec první duel v roli světové deblové jedničky.