Pardubická juniorka 2019: Forejtek míří mezi nejlepší čtyřku! Fruhvirtová prolétla do semifinále

- Jan Havlovic

V Pardubicích probíhá v těchto dnech 92. ročník MČR v kategorii staršího dorostu, známé pod názvem Pardubická juniorka. Z postupu do semifinále se raduje Jonáš Forejtek. Největší hvězda letošního ročníku tohoto mládežnického turnaje si poradila ve dvou setech s Janem Plevou a potvrdila skvělou formu. Místo mezi nejlepší čtyřkou si ve čtvrtek mezi dívkami zajistila Linda Fruhvirtová, která dovolila Karolíně Kubáňové jen tři gemy. Známe také finálové obsazení ve čtyřhře.

Forejtek potvrdil roli favorita
Jonáš Forejtek se před pardubickou juniorkou blýskl na pětadvacítce v rakouském Vogau, kde získal premiérový singlový titul na okruhu ITF. Osmnáctiletý talent potvrzuje formu i v Pardubicích, kde postoupil již do semifinále. Forejtek si ve středečním čtvrtfinále poradil s Janem Plevou po setech 7:6(2) a 6:1.

Místo mezi nejlepší čtyřkou má v singlové části zajištěné také Martin Krumich, který přehrál Matyáše Černého dvakrát 6:4. Mezi semifinalisty je také Andrew Paulson, ten si ve dvou setech poradil s Danielem Siniakovem, bratrem české fedcupové reprezentantky Kateřiny Siniakové. 

Jediný třísetový zápas čtvrtfinalé chlapců byl k vidění na kurtu číslo pět. Jiří Barnát udolal Mathiase Musila v dramatické bitvě po setech 5:7, 7:6(3) a 6:3. 

Fruhvirtová prolétla do semifinále, dál jde také Lavičková
V dopoledních hodinách se na pardubické antuce rozhodlo o semifinálovém obsazení dvouhry dívek. Podle očekávání je mezi nejlepší čtyřkou čtrnáctiletá Linda Fruhvirtová, která dovolila Karolíně Kubáňová, hráčce se zkušenostmi z turnajů ITF, pouhé tři gemy a prolétla do semifinále. Podobně suverénní byly také Dominika Šálková a Terezie Pluhařová.

Dramatický boj nabídl souboj Terezy Dejnožkové s Kristýnou Lavičkovou. Z vítězství a postupu do semifinále se raduje druhá jemnovaná, která sice prohrála první sadu v tiebreaku, ale vývoj zápasu dokázala otočit.

Čtvrtfinále dvouhry chlapců
Daniel Siniakov – Andrew Paulson 4:6, 2:6
Matyáš Černý – Martin Krumich 4:6, 4:6
Jiří Barnát – Mathias Musil 5:7, 7:6(3), 6:3
Jonáš Forejtek – Jan Pleva 7:6(2), 6:1

Čtvrtfinále dvouhry dívek
Tereza Dejnožková – Kristýna Lavičková 7:6(5), 3:6, 4:6
Petra Horáková – Dominika Šálková 3:6, 0:6
Terezie Pluhařová – Alexandra Silná 6:1, 6:3
Linda Fruhvirtová – Karolína Kubáňová 6:2, 6:1

Semifinále čtyřhry chlapců
Siniakov, Šmédek – Novák, Prachař 7:6(5), 7:5
Barnát, Paulson – Mališ, Nicod 6:0, 7:5

Semifinále čtyřhry dívek
Krýslová, Sirotková – Dörresová, Kubáňová 2:6, 4:6
Moravcová, Šálková – Nováková Kl., Silná 4:6, 6:1, 10:7

Pardubická juniorka 2019 den po dni:

13.8.
Pardubická juniorka 2019: Největší favorité bez zaváhání postupují