WTA

Nejsladší polibek, omluva příteli. Strýcová se dočkala pocty

- Radek Štohl

Barbora Strýcová krátce před zahájením hlavních soutěží Cincinnati převzala trofej pro nejlepší deblistku světa. Strýcová se na nejvyšší metu dostala po výhře ve Wimbledonu, první turnaj v roli jedničky ji bude čekat právě na Western & Southern Open.

Radostí se rozplývala. Ještě aby ne, na převzetí čekala dlouho. Ve čtvrtek to bude přesně měsíc od okamžiku, kdy zkušená Češka poprvé v kariéře okusila post světové jedničky.

K prvnímu místu Strýcové pomohlo uplynulých dvanáct měsíců, během kterých jí pomohly tři deblové parťačky. S Andreou Sestini Hlaváčkou mezi loňským srpnem a listopadem vyhrály New Haven a Peking, došly do finále v Tokiu a Wu-chanu.

Letos využila spolupráce s Markétou Vondroušovou, české hráčky postoupily do semifinále Australian Open. Největší podíl však měla Su-wej Sie. Tenistky od začátku spolupráce dobyly Dubaj, Madrid a také Birmingham, vše korunovaly ve Wimbledonu, kde neztratily ani set.

Zásluhou skvělých výsledků mohla Strýcová uchopit pohár pro nejlepší deblistku světa. S tímto oceněním se Češka pochubila také na instagramovém účtu. „Můj nejsladší polibek. Omlouvám se Ti lásko," napsala úspěšná tenistka na sociální síť, kde označila svého přítele Petra Matějčka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

My sweetest kiss ( sorry my love @petrmatejcek ) #worldnumber1 #trophy #dream

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Srp 11, 2019 v 3:50 PDT

Nyní se však Barbora Strýcová musí soustředit na tenisové povinnosti. V Cincinnati je nasazena do druhého kola čtyřhry, ve kterém ji vyzve úspěšnější z páru Raluca Olaruová, Jang Čao-süan – Anett Kontaveitová, Maria Sakkariová.