WTA

Těžký začátek kvalifikace! Strýcová urvala urputnou bitvu

- Radek Štohl

Úspěšný začátek kvalifikace v Cincinnati má za sebou Barbora Strýcová. Češka v prvním zápase od úspěšného Wimbledonu porazila Kaiu Kanepiovou 7:6(3), 3:6, 6:3, zásluhou čehož prošla do finále nástražných bojů.

Téměř měsíc trvala zápasová absence Barbory Strýcové. Zkušená tenistka po semifinále dvouhry a titulu čtyřhry Wimbledonu nehrála v Torontu ani na žádném jiném turnaji, na podnik v Cincinnati se zkouší kvalifikovat jako první nasazená. Úvodní duel však byl velmi náročný.

V prvním vzájemném duelu proti Kaie Kanepiové se hráčky oťukávaly, ani jedna z nich si v úvodní sadě nevypracovala brejkbol. K viděni dokonce nebyla jediná shoda. Vítězku dějství tak určil tiebreak, ve kterém Strýcová prohrávala 1:3, následně však získala šest míčků v řadě.

Od začátku druhého dějství začalo přituhovat, ve čtvrtém gemu přišly první brejkboly. Češka ještě zvládla odvrátit stav 0:40, o dvě hry později však soupeřka využila čtvrtou šanci v zápase. Strýcové se mohl vydařit rebrejk, svoji úvodní příležitost ale nezužitkovala. Tenistky tak po hodině a půl šly do třetího setu.

Barbora Strýcová do něj vstoupila parádně, vedla 2:0. Následně ale soupeřce dovolila rebrejk, na další úspěch na returnu nepomohl ani brejkbol za stavu 2:1. V šestém gemu se ale Češka dočkala, v dlouhé hře využila druhou šanci a šla do trháku. V závěru ještě měla problém s uzavřením zápasu, čtvrtý mečbol byl ale tím posledním.

O šestou účast v hlavní soutěži Cincinnati se Strýcová utká s Rebeccou Petersonovou, Švédka v úvodním zápase porazila Margaritu Gasparjanovou 6:1, 7:5. Rovněž proti Petersonové Češka nastoupí poprvé.

Western & Southern Open, Cincinnati (ženy, USA, 2 944 486 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
BARBORA STRÝCOVÁ (31.) – Kaia Kanepiová (EST, 72.) 7:6(3), 3:6, 6:3