WTA

Vondroušová hlásí odklad. Přišla však pozitivní změna

- Radek Štohl

Markéta Vondroušová se nevrátí ani na turnaji v Cincinnati. Dvacetiletá Češka po zdravotních problémech ve Wimbledonu sice již začala trénovat s raketou, její nejbližší návrat by se přesto měl uskutečnit až na US Open.

Poslední soutěžní zápas naposledy hrála prvního července. V té době Vondroušovou již trápily zdravotní patálie s bolestmi v ruce, které si přivodila dva dny před zahájením travnatého grandslamu. Kvůli potížím se tak nuceně odhlásila z prestižního turnaje v Torontu.

 „V důsledku dalších vyšetření a konzultací se ukázalo, že rehabilitace bude delší, než se předpokládalo. Toto zranění vyžaduje šetrný postup a čas. Prioritou je úplné vyléčení a kvalitní příprava. To za současných okolností nebylo možné, a proto jsme se dohodli na odhlášení z turnaje v Torontu," uvedl MUDr. Vlastimil Voráček.

Voráček na konci července naordinoval české tenistce čtyřdenní pobyt v Řecku, kde se Vondroušová dále zotavovala z daných problémů. Optimisté předpokládali, že by se Češka mohla vrátit již v Cincinnati, rovněž tato varianta nakonec nevyšla.

 „Markéta již začíná trénovat s raketou. Po dohodě v týmu však padlo rozhodnutí návrat ještě o týden posunout a odhlásit se z turnaje v Cincinnati. Návrat na kurty by tak měl proběhnout na posledním grandslamu sezóny US Open," věří pevně manažer Markéty Vondroušové Jan Koukal.

US Open začíná 26. srpna. Vondroušová tak má stále téměř tři týdny čas k tomu, aby se stihla na závěrečný grandslam sezóny vrátit. Dva roky zpátky zde neudržela vedení proti Světlaně Kuzněcovové, loni uhrála osmifinále.