VIDEO: I takhle lze ztratit bod. Zkušený López překvapil svou nerozvážností

- Marek Bartošík

Říká se, že mýlit se je lidské. Své o tom ví sedmatřicetiletý Feliciano López, který přes všechny své zkušenosti udělal na kanadském Masters v Montréalu nevídanou chybu, když chytil míček mířící do velkého autu.

Španělský veterán Feliciano López ohromil na červnovém turnaji v Queen’s ziskem titulu ze dvouhry i čtyřhry. Po boku Andyho Murrayho zápolí i na Masters v Montréalu, kde nečekaně vyrobil dost kuriózní chybu.

López s Murraym v prvním kole proti druhému nasazenému páru Kubot, Melo získali rychlý brejk. V osmé hře však při podání britského tenisty nastaly problémy, soupeři si vypracovali vedení 40:0.

Když Murray předvedl kvalitní servis, na který López navázal důraznou smečí, zdálo se, že je první brejkbol zažehnán. Sedmatřicetiletý Španěl však míček letící do jasného autu chytil na raketu přímo ze vzduchu. To se ale nesmí a britsko-španělská dvojice tak přišla o bod i gem.

Chyba Lópeze je jen těžko k uvěření, jelikož patří mezi nejzkušenější tenisty na okruhu. Na turnajích Masters má nyní na kontě už 135 startů a za rekordmanem Rogerem Federerem zaostává o jediný.

Nakonec pro Lópeze a Murrayho vše dobře dopadlo, jelikož po odvráceném mečbolu mohli slavit výhru 6:7(5), 6:3 a 11:9. Španěl ale na tuto úsměvnou epizodu jen tak nezapomene.