Opakující se kuriozita. Tsitsipas se stal ve Washingtonu ničitelem tkaniček

- Marek Bartošík

Tkaničková anabáze. Tak by se dalo popsat martyrium, které na turnaji ve Washingtonu podstupoval nejen Stefanos Tsitsipas, ale i jeho soupeři. Řekovi totiž pravidelně vypovídala službu tkanička na levé botě.

Světová šestka Stefanos Tsitsipas má turnaj kategorie ATP 500 ve Washingtonu už za sebou, když v semifinále nevyužil mečbol a podlehl Nicku Kyrgiosovi. Více než o výkonech dvacetiletého Řeka se však mluví o jeho neustále se trhající tkaničce na levé botě.

„Je to něco, s čím se potýkám vždy během turnajů na tvrdém povrchu. Stává se to, když kloužu na forhendové straně a tkanička se dotýká povrchu. Nohu totiž otáčím víc než ostatní hráči. Asi bych měl zlepšit svůj pohyb,“ přiznal během turnaje Tsitsipas.

V každém ze čtyř zápasů ve Washingtonu se Řekovi tkanička přetrhla, což způsobilo zdržení. Rozjetý Kyrgios během semifinálového duelu s Tsitsipasem nechtěl podle svých slov ztrácet čas, a tak svému soupeři opravenou botu doslova naservíroval.

Ve čtvrtfinálové bitvě neměl pro Tsitsipasův problém s obuví příliš pochopení bouřlivák Benoit Paire. Francouz bezprostředně po Řekově vynucené pauze sám odešel na lavičku, vyzul si levou botu, odhodil ji a chvilku si poseděl, načež si botu znovu obul.

Fanoušci se ve Washingtonu rozhodně nenudí. Kdo by to byl řekl, že showmanovi Kyrgiosovi, který se po čase ukazuje v pozitivním světle a ve finále vyzve Daniila Medveděva, bude silně konkurovat Tsitsipas se svým kuriózním problémem?