Inspirace od mistra. Tsitsipas prozradil, čím se potrestal za wimbledonský kolaps

- Jan Havlovic

Stefanos Tsitsipas skončil na letošním Wimbledonu ve dvouhře překvapivě hned v prvním kole. Světová šestka nyní ve Washingtonu prozradila, čím se za nečekaný kolaps potrestala. Tsitsipas se prý zavřel sám do pokoje a tři dny četl jen knížky, jedna z nich byla i o Rogeru Federerovi.

Tsitsipas patřil na letošním Wimbledonu do okruhu adeptů na zisk titulu. Jenže řecké tenisové jedničce vystavil stopku hned v prvním kole Ital Thomas Fabbiano, který vyhrál pětisetovou bitvu po setech 6:4, 3:6, 6:4, 6:7(8), 6:3.

„O tom zápase jsem přemýšlel opravdu dlouho,“ vrátil se Tsitsipas k wimbledonskému klání na tiskové konferenci ve Washingtonu.

Dvacetiletý tenista novinářům také prozradil, jak se chtěl z této nečekané porážky poučit. Tsitsipas se údajně zavřel na tři dny do pokoje, kde o samotě četl knížky.

Jednou z publikací, které řecký tenista pročetl, byla ta o Rogeru Federerovi, dvacetinásobném grandslamovém šampionovi. „Četl jsem o něm jednu opravdu zajímavou knížku,“ prozradil Tsitsipas.

Světová šestka měla po Wimbledonu bezmála měsíční pauzu a vrátila se do turnajového kolotoče až ve Washingtonu. Tsitsipas je na Citi Open nasazenou jedničkou a po dvou výhrách si zajistil postup do čtvrtfinále. Řek se představil také ve čtyřhře po boku Australana Nicka Kyrgiose, se kterým vypadli v prvním kole. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Exist on your terms. @citiopen | #co19

Příspěvek sdílený Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98),Čec 30, 2019 v 12:15 PDT