Denní menu, 2.8.2019: Beránková uspěla na dvou frontách! Voráčová potvrdila formu

- Jan Vojkůvka, Jan Havlovic

Renata Voráčová potvrzuje v Karlsruhe kvalitní formu, když postoupila podruhé v řadě do finále a na německé antuce si zahraje o třetí letošní titul. Osmnáctiletá Karolína Beránková prožívá svou prozatím nejvydařenější sezonu, které schází pouze titulová radost. V irském Dublinu se opět svému cíli o něco přiblížila, když ze svého devátého čtvrtfinále v ročníku postoupila potřetí do semifinále. Mladá Češka poté uspěla i ve čtyřhře, ve které si zahraje o titul. Roman Jebavý na turnaji v Kitzbühlu do deblového finále bohužel neproklouzl.

NA ROZJEZD

11:30

JEBAVÝ FINÁLE V KITZBÜHLU HRÁT NEBUDE: Český deblista Roman Jebavý s Nizozemcem Matwem Middelkoopem finále turnaje v Kitzbühlu nevybojovali. V souboji s rakousko-slovenskou dvojicí Philippem Oswaldem a Filipem Poláškem prohráli 2:6, 6:3, 3:10. – Jebavý, Middelkoop (NED) x Oswald (AUT), Polášek (SVK) 2:6, 6:3, 3:10

 

HLAVNÍ CHOD

12:30

MACHÁČ I NEJEDLÝ JSOU POPRVÉ NA CHALLENGERU V SEMIFINÁLE, VESELÝ KONČÍ: Parádní jízda Pavla Nejedlého challengerem v Liberci má pokračování! Hráč z šesté stovky žebříčku přežil v duelu proti Portugalci Dominguesovi čtyři mečboly a slaví premiérový postup do semifinále. Poprvé je mezi nejlepší čtyřkou na challengeru také osmnáctiletý Tomáš Macháč, který přehrál ve dvou setech Slováka Molčana. S turnajem se naopak loučí domácí favorit Jiří Veselý, který nestačil ve třech setech na Srba Milojeviče. Čeští mladíci Forejtek s Vrbenským si zahrají o deblový titul!

Více se turnaji v Liberci věnujeme v samostatném článku.

 

A KDO NEMÁ DOST...

11:30

BERÁNKOVÁ V DUBLINU VYBOJOVALA SEMIFINÁLE: Karolína Beránková si zahraje třetí letošní semifinále. Na podniku ITF v Dublinu porazila ve dvou setech Švédku Idu Jarlskogovou 6:1, 6:4 a postoupila mezi čtyři nejlepší hráčky irského turnaje. Osmnáctiletá Češka odehrála již své deváté čtvrtfinále sezony, doposud se jí nepodařilo vybojovat turnajovou trofej. Beránkové se dařilo i ve čtyřhře, když postoupila po boku Irky Drummyové do finále. Talentovaná tenistka bude útočit již na třetí deblový titul v této sezoně. – Ida Jarlskogová (SWE, -) x Karolína Beránková (-) 1:6, 4:6

Češi v akci

Voráčová si zahraje osmé letošní finále
Parádní sezona Renaty Voráčové pokračuje! Pětatřicetiletá deblistka potvrzuje kvalitní formu i v německém Karlsruhe, kde se probojovala do finále. Voráčová se španělskou parťačkou Arrubarrenovou porazily v semifinálovém souboji rumunskou dvojici Cristianovou, Ruseovou po setech 6:4, 3:6, 10:8. Voráčová si zahraje již osmé letošní finále a na německém antuce bude útočit na třetí titul v této sezoně.

ATP/WTA

Generali Open, Kitzbühl (muži, AUT, 524 340 EUR, antuka)
Semifinále čtyřhry
JEBAVÝ, Middelkoop (NED) – Oswald (AUT), Polášek (SVK) 2:6, 6:3, 3:10

Liqui Moly Open Karlsruhe (ženy, GER, 125 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Arruabarrenaová (ESP), VORÁČOVÁ – Cristianová, Ruseová (ROU) 6:4, 3:6, 10:8

Challengery

Svijany Open 2019, Liberec (muži, CZE, 46 600 EUR + H, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Alex Molčan (SVK) – TOMÁŠ MACHÁČ (477.) 4:6, 2:6
Joao Domingues (POR, 171.) – PAVEL NEJEDLÝ (534.) 6:1, 4:6, 6:7(4)
Nikola Milojevič (SRB, 180.) – JIŘÍ VESELÝ (135.) 7:6(2), 1:6, 6:2

Semifinále čtyřhry
Vasilevskij (BLR), Weissborn (AUT) – FOREJTEK, VRBENSKÝ 1:6, 4:6

ITF World Tennis Tour

AIG Irish Open, Dublin (ženy, IRL, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Ida Jarlskogová (SWE, -) – KAROLÍNA BERÁNKOVÁ (-) 1:6, 4:6
Semifinále čtyřhry
BERÁNKOVÁ, Drummyová (IRL) – Ananeová (GBR), Genoveseová (MLT) 7:6(5), 6:4

M15 Novi Sad (muži, SRB, 15 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Jotovski (MKD), Rakič (SRB) – PAROULEK, Ursu (UKR) 2:6, 1:6