Deblová show. Singlové hvězdy proháněly wimbledonské šampiony, Cabal čaroval na síti

- Jan Havlovic

Hlavní ozdobou pondělního programu na turnaji ve Washingtonu byl deblový souboj wimbledonských šampionů Cabala a Faraha, kteří vyzvali singlisty Kyrgiose s Tsitsipasem. Z vítězství se radovala kolumbijská dvojice po setech 6:3, 3:6 a 10:5. Čtveřice tenistů nabídla přítomným fanouškům v hlavním městě USA několik dechberoucích výměn.

Kdo dorazil, nelitoval. Na centrálním dvorci ve Washingtonu se představili wimbledonští šampioni Juan Cabal s Robertem Farahem, kteří vyzvali singlové specialisty – Nicka Kyrgiose a Stafanose Tsitsipase.

Některé výměny doslova zvedaly fanoušky ze sedadel. V závěru druhého setu se blýskl Kyrgios tweenerem, aby hned následně zaskakoval za parťáka, který promáchl úder. Tsitsipas vše vynahradil vynikajícím stopbalem na síti.

Zahanbit se nenechali ani kolumbijští wimbledonští šampioni. Úder takřka z jiné planety předvedl Juan Cabal, který si u sítě lehl a nastavil raketu přímo do míst, kam Tsitsipas napálil míček. Ten se odrazil těsně před základní čáru. Kyrgios ještě vrátil míček na druhou polovinu, ale hrdina daného okamžiku Cabal výměnu razantní smečí ukončil.

Favorizovaná kolumbijská dvojice potvrdila roli favoritů, když po výsledku 6:3, 3:6 a 10:5 postoupila do čtvrtfinále. Zápas se ale líbil i poražené dvojici hvězdných singlistů, která spolu odehrála vůbec první deblové utkání.

„Nabral jsem dnes hodně inspirace. Nickův servis je brutální, přál bych si mít také takový. Byla to velká zábava,“ pochvaloval si Tsitsipas, který se nyní zaměřuje na dvouhru. „Přijel jsem, abych si odtud odvezl trofej,“ dodala nasazená jednička singlové části turnaje Citi Open.