Federer chystá stavbu obřího sídla! Na tomto místě se chce s rodinou usadit

- Jan Havlovic

Tenisová kariéra jednoho z nejlepší hráčů historie Rogera Federera se neodkladně chýlí ke konci. Sedmatřicetiletá švýcarská legenda již myslí na budoucnost a rozhodla se v rodném Švýcarsku vybudovat velké rodinné sídlo. Federer chystá stavět na pozemku v městěčku Rapperswil-Jona poblíž Curychu na břehu krásného jezera.

Roger Federer si začíná chystat místo na poklidný rodinný život a také spokojené stáří. Sedmatřicetiletý tenista zakoupil velký pozemek na břehu jezera Obersee v obci Rapperswil-Jona, kde plánuje vybudovat velké rodinné sídlo. K dispozici má 18 000 metrů čtverečních (plocha asi pěti fotbalových hřišť). 

Právě ve vesnici poblíž Curychu by se Federer rád s rodinou usadil. Informace o koupi velké stavební parcely byla tajná, záměr dvacetinásobného grandslamové šampiona o chystané stavbě potvrdil po vlně spekulací Martin Stöckling, starosta obce Rapperswil-Jona. „Je to fantastická zpráva. Jsme rádi, když k nám do vesnice přicházejí noví obyvatelé,“ raduje se Stöckling.

„Když se taková hvězda formátu Rogera Federera rozhodne žít právě tady, svědčí to o místní kvalitní životní úrovni,“ myslí si starosta. Podle videa je zřejmé, že na pozemku zatím nedošlo k žádným terénním úpravám a stavba ještě nebyla zahájena. Ale jak reportéři podotýkají, na pozemek se pohodlně v budoucnu vejde i tenisový kurt.

Roger Federer žije zatím s rodinou v horské vesničce Lenzerheide, odkud pochází rodiče jeho manželky Mirky. Federer se v rozhovoru před necelými dvěma lety netajil úmyslem usadit se po aktivní kariéře právě ve Švýcarsku. Nyní je již jasné, kde to bude.