Gstaad přišel o jednu z hlavních hvězd. Obhájce titulu se zranil při tréninku

- Jan Vojkůvka

Třiadvacetiletý Matteo Berrettini, který prožívá životní sezonu, se před začátkem turnaje v Gstaadu zranil při tréninku a musel se z turnaje odhlásit. Místo obhajoby loňského triumfu bude nyní léčit svůj pravý kotník.

Berrettini v minulé sezoně prolétl v Gstaadu až k titulu bez ztráty setu a měl být jednou z hlavních hvězd i tohoto ročníku. Dvacátý hráč světa měl plnit zároveň roli druhého nasazeného, místo toho ovšem musí turnaj, kde získal svůj premiérový titul na okruhu ATP, vynechat.

Italský tenista v této sezoně prožívá zatím výborný rok. Po semifinále na ATP v Sofii a zisku titulu na challengeru ve Phoenixu přišlo jeho oblíbené období v podobě antukových turnajů. Před grandslamem v Paříži získal titul na ATP v Budapešti a na začátku května se podíval i do finále v Mnichově.

Po neúspěchu na French Open, kde vypadl už ve druhém kole, si dokonale spravil chuť během travnaté sezony. Tu oslavil titulem ve Stuttgartu, postupem do semifinále v Halle a také proniknutím až do osmifinále ve Wimbledonu.

V Gstaadu měl navázat na svou výbornou formu, ale tentokrát bylo proti zdraví a nepříjemné zranění při tréninku.

Berrettiniho po odpočinku čeká začátek severoamerického turné na betonových kurtech s vrcholem na US Open na konci srpna. Pokud se tedy dá včas dohromady, což je jeho aktuální cíl.