Los Advantage Cars Prague Open: V akci český obhájce titulu i šampioni z Wimbledonu

- Jan Havlovic

V neděli odpoledne proběhl los hlavní soutěže challengeru Advantage Cars Prague Open 2019, který je na programu v příštím týdnu v Praze na Štvanici. Nejvýše nasazeným českým hráčem bude obhájce titulu Lukáš Rosol, ten má pro první kolo volný los. Fanoušci se mohou těšit také na mladé tuzemské naděje v čele s Jiřím Lehečkou a Jonášem Forejtkem, čerstvé juniorské šampiony z Wimbledonu.

Lukáš Rosol bude v Praze na Štvanici obhajovat loňský singlový titul. Pro letošní ročník je turnajovou dvojkou a v úvodním zápase může narazit na českého soupeře, a to Robina Staňka. Čtyřiadvacetiletý držitel divoké karty musí nejprve zvládnout zápas prvního kola, ve kterém narazí na Francouze De Scheppera.

Velké naděje se vkládají do Adama Pavláska a Václava Šafránka, kteří by se chtěli právě na domácí půdě nakopnout k lepším výsledkům. Pavlásek vypadl v Praze v loňském roce v prvním kole, to Šafránek obhajuje čtvrtfinále.

Domácí fanoušky budou v příštím týdnu na Advantage Cars Prague Open jistě zajímat výkony mladých českých tenistů, a to zejména Jonáše Forejtka a Jiřího Lehečky. Juniorští šampioni z Wimbledonu obdrželi od pořadatelů divoké karty a budou zápolit o body v hlavní soutěži. Stejně jako talentovaný Martin Damm, syn českého grandslamového šampiona z US Open 2006 ve čtyřhře.

Na poslední chvíli se jako náhradník dostal do hlavní soutěže také devatenáctiletý Michael Vrbenský, který narazí v prvním kole na Slováka Lukáše Kleina.

O dvě místa v hlavní soutěži zabojují v kvalifikaci čtyři čeští tenisté. Tomáš Macháč vyzve Víta Kopřivu a Pavel Nejedlý změří síly s Tadeášem Paroulkem.

První kolo dvouhry
ADAM PAVLÁSEK – Laurynas Grigelis (LTU)
MICHAEL VRBENSKÝ [ALT] – Lukáš Klein (SVK) [WC]
JAN ŠÁTRAL – kvalifikant
VÁCLAV ŠAFRÁNEK – Geoffrey Blancaneaux (FRA)
Tak Khunn Wang (FRA) – JIŘÍ LEHEČKA [WC]
JONÁŠ FOREJTEK [WC] – Carlos Taberner (ESP)
ROBIN STANĚK [WC] – Kenny De Schepper (FRA)
Lukáš Rosol [2] – volný los

Kvalifikace dvouhry
TOMÁŠ MACHÁČ – VÍT KOPŘIVA 
PAVEL NEJEDLÝ – TADEÁŠ PAROULEK 

Čtyřhra
STANĚK, ŠÁTRAL – Maamoun, Merino (EGY/PER) [ITF] 

Kompletní los dvouhry ZDE.
Kompletní los čtyřhry ZDE