ITF

Stovka a dva tituly! Oslavenkyně Bouzková zažila v Kazachstánu parádní týden

- Jan Havlovic

Marie Bouzková získala titul na osmdesátce v kazašském Nur-Sultanu! Jednadvacetiletá tenistka si dala k dnešním 21. narozeninám krásný dárek, když ve finálovém klání porzila Srbku Nataliji Kostičovou po setech dvakrát 6:3. Nasazená jednička potvrdila roli favoritky a získala celkově dvanáctý titul z okruhu ITF! Bouzková si odveze z Kazachstánu také deblový titul a především se v novém vydání singlového žebříčku WTA posune premiérově do elitní stovky, konkrétně na 92. místo.

Marie Bouzková zažila v kazašském Nur-Sultanu dokonalý týden! Mladá Češka měla již po vítězném semifinále, ve kterém nadělila Šymaničové dva kanáry, jistotu, že se v novém vydání žebříčku WTA posune poprvé v kariéře do elitní stovky.

V sobotu získala Bouzková nejprve deblový titul po boku Němky Heisenové a o den později si usměvavá Češka zajistila v den svých 21. narozenin i ten singlový.

Bouzková si na oblíbeném tvrdém povrchu poradila ve finálovém souboji se Srbkou Natalijí Kostičovou, kterou porazila za 81 minut po setech dvakrát 6:3.

Nová členka elitní stovky si připsala vůbec nejcennější titul v kariéře, když poprvé triumfovala na turnaji s dotací 80 tisíc dolarů. Jméno Marie Bouzkové bude v novém vydání singlového žebříčku WTA spojeno s 92. příčkou. Český tenis bude mít v elitní stovce světového žebříčku nově již osm zástupkyň!

Životní sezona Marie Bouzková navíc může pokračovat, neboť ve zbytku sezony neobhajuje příliš velký počet bodů.

Gratulujeme k titulu a přejeme všechno nejlepší k dnešním narozeninám!