Instagramová přestřelka. Kyrgios rýpal do Kukuškina pod anketou ATP

- Jan Vojkůvka

Australský rebel Nick Kyrgios je neustále v centru dění. Ať už na kurtu, nebo mimo něj, vždy dokáže okořenit dění okolo tenisu svým kontroverzním a provokativním chováním. Jako například na sociálních sítích, kde začal rýpat do kazašského tenisty Michajla Kukuškina.

Na oficiálním účtu ATP Tour na Instagramu byla položena otázka, jestli se jim líbí nebo nelíbí podání spodem. To je mimochodem specialita Nicka Kyrgiose, který ji ve svých zápasech v této sezoně poměrně často využívá, aby rozhodil rytmus soupeře. Část tenisových příznivců tím ovšem pobuřuje.

Jedním z odpovídajících byl i Michajl Kukuškin, který za pomoci emotikonu (smajlíka) odpověděl, že se mu podání spodem nelíbí.

Na to ovšem reagoval právě Kyrgios, který si do svého soka rýpnul: „Neměj obavy, kámo, když jsem tě rozsekal v Dubaji, tak jsem to (podání spodem) nepotřeboval.“ Připomněl tím svou hladkou výhru 6:3, 6:2 z druhého kola turnaje v Dubaji v roce 2016.

Kukuškinovi se tón, jakým Kyrgios reagoval, nelíbil. A dal to také najevo. „Odpovídal jsem na otázku ohledně podání spodem, ne o tobě. Nemusíš být k ostatním lidem bezdůvodně hrubý,“ podotkl Kukuškin.

Na to australský bouřlivák reagoval už méně podrážděně. „Nejsem si jistý, jestli je připomenutí našeho zápasu hrubost. Jen jsem napsal svůj názor na náš zápas a používání podání spodem,“ odvětil.

Setkání obou tenistů na kurtu by rozhodně bylo dost zajímavé...