Ball gentleman. Turnaj bývalých hvězd nabídne velkou raritu

- Jan Vojkůvka

Champions Tennis, tradiční turnaj bývalých hvězd a šampionů. Na dvorci se během několika dní prostřídají grandslamoví šampioni, bývalé světové jedničky či národní tenisové ikony, aby potěšili v Royal Albert Hall publikum. Tento veteránský turnaj však letos bude přeci jen o něco jiný. Nabídne velkou raritu.

Letošní ročník přinese velkou raritu. Bude jím osmaosmdesátiletý sběrač míčků Peter Knight, který se rozhodl po 73 letech navázat na své vystoupení z Wimbledonu 1946. A v listopadu během Champions Tennis bude znovu tzv. ball boyem.

Knight už rozhodně není malým klučíkem, ale anglické pojmenování sběračů míčků si upravil pro svou osobu na „ball gentleman“.

„Byl jsem ball boyem před 73 lety a nemohu se dočkat, až budu zase ball gentlemanem,“ svěřil penzista. „Tenis mi dává obrovskou radost a je skvělé, že se vrátím do akce.“

Listopadového Champions Tennis se zúčastní například bývalá britská jednička Tim Henman, bývalá světová jednička Martina Hingisová, Španěl David Ferrer, vítěz Wimbledonu z roku 2001 Goran Ivaniševič, či velmi populární Mansour Bahrami.