Halepová mluví o nejlepším zápase kariéry. Na titul z Wimbledonu si nevěřila

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Vítězka Roland Garros a nyní i Wimbledonu. Simona Halepová ve finále travnatého grandslamu povolila favorizované Sereně Williamsové pouze čtyři hry. Po suverénním triumfu přiznala, že si v All England Clubu nikdy nedávala příliš velké šance.

Simona Halepová byla od loňského Roland Garros mimo záři reflektorů. Vrátila se v nejvhodnější moment. Ve finále Wimbledonu deklasovala sedminásobnou šampionku Serenu Williamsovou za necelou hodinu 6:2 a 6:2, aniž by ztratila servis.

„Věděla jsem, že musím být agresivní. Jsem na svou hru pyšná. Byl to nejlepší zápas mého života,“ radovala se Halepová, jež se pokusila popsat moment bezprostředně po proměněném mečbolu. „Cítíte, že všechno je krásné a snažíte si to užít.“

Rumunka je první reprezentantkou své země, která triumfovala na londýnském grandslamu. Po loňském Roland Garros je to její druhý grandslamový vavřín. Sympatickou Halepovou nejvíce těší fakt, že jako vítězka turnaje získala doživotní členství v All England Clubu.

Na pozápasové tiskové konferenci již měla placku členky hrdě připnutou na mikině. „Je to skvělé, chtěla jsem to hrozně moc,“ rozplývala se vítězka. „Když turnaj začal, mluvila jsem s lidmi v šatně, že je mým snem být tady členkou. A nyní je to realita, jsem velmi šťastná.“

Sedmadvacetiletá Halepová zažívá dost možná nejkrásnější období v kariéře. Zatímco titul z Roland Garros byl po dvou finálových neúspěších spíše otázkou času, podmanění si Wimbledonu se rovná malému zázraku.

„Upřímně jsem si nikdy nemyslela, že tady můžu zvítězit. Vždyť v Rumunsku ani nemáme travnatý kurt,“ připomněla čerstvě dvojnásobná grandslamová šampionka, kterou doma čeká velkolepé uvítání.

Tenistka však z Londýna spěchat nebude. V neděli ji čeká tradiční večeře šampionů. Do Rumunska se tak patrně vydá v pondělí. A pak už nebojácná Halepová znovu naskočí do turnajového kolotoče.

„Cítím, že jsem na své nejvyšší úrovni, ale v něčem se ještě můžu zlepšit. Budu tvrdě pracovat, motivace mi nechybí. Těším se na další výzvy,“ uzavřela krásnou londýnskou kapitolu Halepová.