Při zápasech Báry jsem nervózní, říká parťačka Sie. Ve finále se chce smát

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Sympatická Tchajwanka Su-wej Sie je mezi českou tenisovou veřejností čím dál známější. Můžou za to její vyrovnané bitvy proti Karolíně Plíškové a především úspěšná deblová spolupráce s Barborou Strýcovou. Ve Wimbledonu si v sobotu zahrají první společné grandslamové finále.

Pohoda na kurtu i mimo něj. To je klíč k úspěchu pro česko-tchajwanskou dvojici Barbora Strýcová, Su-wej Sie, která ve Wimbledonu proklouzla do finále přes nasazené jedničky Tímeu Babosovou a Kristinu Mladenovicovou.

Zatímco pro českou tenistku to bude první grandslamové finále, Sie už absolvovala dvě po boku Pcheng Šuaj – na Wimbledonu 2013 i Roland Garros 2014 byly úspěšné.

„Bylo to už hodně dávno,“ vzpomínala usměvavá Sie. „Tehdy jsem byla nadšená. Teď je to nová výzva. V sobotu si to na kurt půjdeme užít nehledě na to, co se stane. Budeme bojovat o každý míček a také se budeme snažit smát,“ zmínila třiatřicetiletá tenistka.

Nemnoho tenisových dvojic se může pochlubit takovou pohodovou interakcí na kurtu. Snad i proto to Strýcové a Sie tak klape. Letos už ukořistily tituly v Dubaji, Madridu a Birminghamu a nyní si brousí zuby na trofej z londýnského grandslamu, který má třiatřicetiletá Češka tak ráda.

„Známe se dlouho, ale neměly jsme spolu tak blízký vztah. Teď s Barborou konečně hraju v týmu. Pomáháme si a podporujeme se,“ odtajnila tajemství úspěchu tchajwanská tenistka.

Jejich spojení na kurtu i mimo něj je tak silné, že Sie dokonce pečlivě sledovala cestu své parťačky pavoukem dvouhry až do semifinále.

„Dívala jsem se v televizi a také jsem kontrolovala skóre. Byla jsem nervózní. Samozřejmě jsem na Báru pyšná,“ doplnila jak jinak než s úsměvem Sie.