Serena mě nepustila do zápasu, přiznala Strýcová. Češka si přivodila další zranění

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Barbora Strýcová končí na Wimbledonu v semifinále. Na zcela zaplněném centrálním dvorci jí nedala sebemenší šanci sedminásobná šampionka turnaje Serena Williamsová, která v duelu bez zápletky ztratila jen tři hry.

Serena Williamsová nekompromisně zazvonila na zvonec a pohádky Barbory Strýcové ve wimbledonské dvouhře je konec. Česká bojovnice našla po celkem devíti úspěšných kláních na letošním Wimbledonu v tom desátém přemožitelku.

V semifinále proti skvěle hrající Američance to zkrátka nešlo. Williamsová ukázala, proč má na kontě třiadvacet grandslamových titulů. Českou tenistku téměř nepustila do hry, nasázela jí 28 vítězných úderů a předvedla mimo jiné servis o rychlosti 195 kilometrů za hodinu. Češka se pouze jedenáctkrát dostala k síti, sedm z těchto výměn navíc opanovala favorizovaná Američanka. Konečné skóre po necelé hodině – 6:1 a 6:2.

„Serena hrála extrémně dobře, podle mě podala svůj nejlepší výkon na turnaji. Skvěle podávala. Její údery padaly k základní čáře a já jsem se nedostala ke své hře,“ komentovala hladkou porážku Strýcová.

Třiatřicetiletá Češka se nyní musí co nejlépe připravit na páteční semifinále čtyřhry, kde zkusí na šestý pokus proklouznout do grandslamového finále.

Takový zápas se musí hodnotit těžko. Soupeřka vám téměř nedala šanci…
Je trochu smůla, že jsem narazila na hráčku, jako je Serena. Jak postupuje turnajem, její výkon roste. Dneska dobíhala míčky, které by v prvních kolech neměla. Také jsem chtěla hrát kraťasy, ale míčky od ní přicházely tak rychle, že bylo hrozně těžké zkrátit hru. Zahrála jsem čtyři kraťasy, všechny do sítě.

Snažila jsem se, jak jen jsem mohla. Ale i kdybych byla stoprocentně fit, neměla bych šanci, protože mě vůbec nepustila do zápasu.

Co vás během zápasu trápilo?
Při druhém míči zápasu jsem běhala zleva doprava a trošičku jsem si natáhla přitahovač stehna. V nějakých úderech mě to docela ovlivňovalo, bránilo mi to jít víc do kolen.

Po jednoznačném prvním setu jste ten druhý zahájila dvěma udrženými servisy. Věřila jste v obrat?
Necítila jsem se jako v předchozích zápasech. Šance, že by mě soupeřka pustila do hry, v podstatě žádná nebyla.

Vnímala jste silnou podporu publika?
Jojo, lidi byli skvělí. Zdálo se mi, že mi fandí snad víc než Sereně, bylo to úžasné.

Také jste měla plný box vašich blízkých. Jste i přes nepříznivý výsledek šťastná, že mohli být s vámi?
Samozřejmě jsem byla hrozně ráda, že sem mohli přijet. Byla jich spousta, v podstatě celá moje rodina a také můj přítel. Užili si to se mnou. Viděli, že ve svém věku můžu hrát semifinále Wimbledonu. Vědí, že to je pro mě strašně důležitý a vzácný turnaj.

Vaše londýnská mise ale ještě nekončí, v pátek nastoupíte do semifinále čtyřhry. A ve vzduchu visí post světové deblové jedničky…
Motivace je to samozřejmě obrovská, ale snažím se na to nemyslet. Chci být hlavně fit. Zítřejší zápas bude moc těžký a důležitý, chci parťačce co nejvíc pomoct.