Loučení se svobodou se odkládá. Kámoši už jsou na Ibize, směje se Bautista Agut

- Jan Havlovic

Roberto Bautista Agut měl na programu tento týden loučení se svobodou. Španělský tenista ale zřejmě nepočítal s tím, že by došel ve Wimbledonu až do semifinále. „Myslel jsem, že budu touhle dobou na Ibize. Kamarádi už jsou tam,“ směje se jednatřicetiletý Španěl, jehož grandslamovým maximem bylo až do letošního Wimbledonu osmifinále.

Světová dvaadvacítka zřejmě nepřijížděla do All England Clubu s příliš velkými ambicemi. Roberto Bautista Agut si totiž na druhý hrací týden wimbledonského turnaje naplánoval rozlučku se svobodou.

Jednatřicetiletý Španěl došel na grandslamové půdě dosud nejdál do osmifinále, a tak zřejmě usoudil, že ani na trávě v All England Clubu osobní maximum nevylepší. Jenže se přepočítal a po výborných výkonech postoupil rovnou do semifinále.

„Plánoval jsem, že už budu na Ibize,“ smál se španělský tenista po čtvrtfinálové výhře nad Argentincem Pellou. „Už jsme měli všechno domluvené a moji kamarádi už jsou tam,“ popisuje Bautista Agut nečekanou změnu plánu. „Ale já jsem rád, že jsem tady,“ doplnil šťastný semifinalista.

Rozlučka se svobodou se musela nečekaně odložit, možná ale nakonec proběhne právě v Londýně. „Myslím, že za mnou kamarádi v pátek přiletí,“ svěřil se Španěl na tiskové konferenci.

Právě v pátek jsou totiž na programu semifinálové duely mužské dvouhry. Roberto Bautista Agut se pokusí na centrálním dvorci překvapit aktuální světovou jedničku Novaka Djokoviče.

Kromě Djokoviče jsou v semifinále ještě Federer a Nadal. „Je to krásný pocit být vedle takových jmen,“ dodal závěrem čtvrtý semifinalista letošního Wimbledonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

‪EL-PAR-TI-DO‬ ‪Semifinales ✅‬ ‪#wimbledon #thematch‬ ‪? @ronangle2 ‬

Příspěvek sdílený Roberto Bautista Agut (@robertobautistaagut),Čec 10, 2019 v 1:30 PDT