Wimbledon: Pohádková cesta končí před branami finále. Strýcová podlehla Sereně ve dvou setech

- Redakce

Barbora Strýcová se do premiérového grandslamového finále bohužel nepodívá. Pohádková cesta třiatřicetileté české tenistky končí v singlové části před branami finále, když ve čtvrtečním duelu nestačila ve dvou setech na americkou legendu Serenu Williamsovou. Strýcová přesto zůstává ve hře o jednu z trofejí, neboť bude hrát ještě semifinále ve čtyřhře. Talentovaný junior Dalibor Svrčina se rval o první grandslamové semifinále, ale ve třech setech nestačil na španělského soupeře. Roli favoritů naopak potvrdili ve čtyřhře Forejtek s Lehečkou.

Strýcová nestačila na Serenu Williamsovou
Pohádková cesta Barbory Strýcové singlovou částí letošního Wimbledonu končí těsně před branami finále. Třiatřicetiletá česká tenistka nestačila ve čtvrtečním odpoledním semifinálovém duelu na favorizovanou Serenu Williamsovou, které podlehla za hodinu hry po setech 1:6 a 2:6. Strýcová prohrála s americkou tenisovou legendou i čtvrtý vzájemný duel.

Americká tenisová legenda předvedla v duelu hraném na centrálním dvorci výborný výkon a českou soupeřku nepouštěla příliš do hry. Williamsová dokázala v každém setu hned dvakrát prolomit servis Strýcové a došla si pro hladký postup. Sedmatřicetiletá tenistka se probojovala ve Wimbledonu do finále již pojedenácté a v sobotu bude v souboji proti Simoně Halepové útočit na v pořadí osmý titul z tohoto grandslamového turnaje.

„Je trochu smůla, že jsem narazila na hráčku, jako je Serena. Jak postupuje turnajem, její výkon roste. Dneska dobíhala míčky, které by v prvních kolech neměla. Také jsem chtěla hrát kraťasy, ale míčky od ní přicházely tak rychle, že bylo hrozně těžké zkrátit hru. Zahrála jsem čtyři kraťasy, všechny do sítě,“ popisovala česká tenistka.

Barbora Strýcová se do premiérového grandslamového finále nepodívá, přesto může být spokojená, neboť si poprvé zahrála na turnajích velké čtyřky v semifinále. Bývalá česká fedcupová reprezentantka zůstává stále ve hře o jednu z trofejí. V pátek si totiž po boku Tchajwanky Sie zahraje ve čtyřhře o postup do finále.

Halepová první finalistkou
Simona Halepová (7.) je první finalistkou letošního Wimbledonu! Bývalá světová jednička si poradila v úvodním semifinálovém duelu na centrálním dvorci s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (8.), kterou porazila hladce za 74 minut po setech 6:1, 6:3. Halepová si zahraje v All England Clubu vůbec poprvé ve finále.

Peschkeová je v semifinále mixu
Květa Peschkeová postupuje na Wimbledonu ve smíšené čtyřhře do semifinále. Čtyřiačtyřicetiletá deblistka s Nizozemcem Koolhofem porazili za pouhých 55 minut pár Sitak, Siegemundová po setech 6:1, 6:2. Česko-nizozemský pár narazí v boji o účast ve finále na lepší z dvojice Dodig, Čchan/Hyot, Silvová.

Svrčina se do semifinále nepodívá
Dalibor Svrčina se bohužel do semifinále wimbledonské juniorky nepodívá. Šestnáctiletý talent českého tenisu nestačil ve čtvrteční čtvrtfinálové bitvě na Španěla Carlose Gimena Valera, kterému podlehl po dvou hodinách po setech 6:4, 3:6, 5:7. Svrčina prohrál mečbol soupeře tím, že mu rozhodčí zahlasil při druhém podání chybu nohou.

„Za takového stavu nad tím nemáte čas přemýšlet. Je to blbé. Byl jsem smutný a trochu naštvaný. Nechtěl jsem ale dělat nějaké divadlo, protože bych to stejně nezvrátil,“ ohlédl se za podivným závěrem český junior.

Zápasu se podrobně věnujeme v samostatném článku.

Forejtek s Lehečkou jsou ve čtvrtfinále
Jonáš Forejtek s Jiřím Lehečkou pokračují v juniorské čtyřhře a postupují do čtvrtfinále. Nasazený pár číslo jedna uspěl ve čtvrtečním osmifinálovém souboji s australskou dvojicí Schoolkate, Sweeny za 64 minut po setech 6:4, 6:2.

S turnajem se naopak loučí český junior Andrew Paulson, který společně s Ukrajincem Vanshelboimem nestačili na americkou dvojici Damm, Kodat po setech 3:6, 4:6.

Fruhvirtová s Lavičkovou končí v osmifinále
Linda Fruhvirtová s Kristýnou Lavičkovou končí na Wimbledonu v osmifinále juniorské čtyřhry. Český pár nestačil ve čtvrtečním utkání na favorizovanou ruskou dvojici Čarajevová, Tichonovová. Druhý nasazený pár zvítězil po dvouhodinovém souboji po setech 4:6, 7:6(4) a 6:3.

Centrální kurt (14:00)
Elina Svitolinová (UKR) – Simona Halepová (ROU) 1:6, 3:6
Serena Williamsová (USA) – BARBORA STRÝCOVÁ 6:1, 6:2
Klaasen, Venus (RSA/NZL) – Cabal, Farah (oba COL) 4:6, 7:6(4), 6:7(2), 4:6

Kurt č.1 (14:00)
Mahut, Roger-Vasselin (oba FRA) – Dodig, Polášek (CRO/SVK) 6:2, 7:6(7), 7:6(2)
Soares, Melicharová (BRA/USA) – Middelkoop, Jang (NED/CHN) 4:6, 3:6
Lindstedt, Ostapenko (SWE/LAT) – Skugor, Olaruová (CRO/ROU) 6:7(6), 6:3, 7:5

Kurt č.2
Koolhof (NED), PESCHKEOVÁ – Sitak, Siegemundová (NZL/GER) 6:1, 6:2
Dodig, Čchan (CRO/TPE) – Hoyt, Silvová (oba GBR) 7:5, 7:6(5)

Kurt č.6
FRUHVIRTOVÁ, LAVIČKOVÁ – Čarajevová, Tichonovová (obě RUS) 6:4, 6:7(4), 3:6

Kurt č.8
DALIBOR SVRČINA – Carlos Gimeno Valero (ESP) 6:4, 3:6, 5:7
FOREJTEK, LEHEČKA – Schoolkate, Sweeny (oba AUS) 6:4, 6:2

Kurt č.12
Damm, Kodat (oba USA) – PAULSON, Vanshelboim (UKR) 6:3, 6:4