Rozhněvaná Kontaová: Neútočte na mě tímto způsobem! durdila se Britka. Strýcové dala uznání

- Radek Štohl

Minuty v napjaté atmosféře. Tak by se daly popsat chvíle během tiskové konference Johanny Kontaové poté, co nezvládla čtvrtfinále Wimbledonu proti Barboře Strýcové. Britskou tenistku rozlítil jeden z novinářů, který se především snažil hledat negativní věci na hře Kontaové. Osmadvacetiletá hráčka během povinné části však mluvila také pozitivně, vychválila totiž hru Strýcové.

6:7(5), 1:6. Takový byl výsledek střetnutí mezi Johannou Kontaovou a Barborou Strýcovou, která se dočkala prvního grandslamového semifinále dvouhry. Zatímco na české straně panovala spokojenost, na té britské bylo dusno.

Zapříčinila se o to situace ze začátku pozápasové tiskové konference. Jeden z novinářů se tázal na výkon domácí hráčky, konkrétně ho zajímalo, proč se dle jeho slov hůře vyrovnala s míčky, které rozhodovaly o zápase. 

„Je to váš profesionální názor?" nenechala se Kontaová zatáhnout do kouta. Zmíněný novinář odvětil, že se jedná o mínění britského publika, rovněž poukázal na oficiální statistiky. 

„Dobře. Nemyslím si však, že na mě musíte být tak tvrdý. Jsem k vám vždy otevřená, říkám, co si myslím. Stále věřím ve svoji hru, způsob, jakým hraji. K této otázce již nemám co více říci," hodlala Britka ukončit nepříjemnou debatu.

Ta však ještě neskončila. „Ptám se vás jako osoby, která pravděpodobně chce jednou vyhrát grandslam. Není to nic..." nedořekl větu a již se dočkal odpovědi.

„Prosím, neútočte na mě tímto způsobem," bránila se semifinalistka Wimbledonu 2017. „Způsobem, jakým se ptáte, jste docela bez respektu. Také na mě útočíte. Jsem profesionální sportovec, který se snažil, jak nejvíce mohl," vyjádřila se Kontaová.

Tisková konference však neměla jen negativní záležitosti. Johanna Kontaová během jedenácti minut ocenila Barboru Strýcovou. 

„Hrála velice dobře. Nenašla jsem úroveň k tomu, abych jí to dokázala ztížit. Na tomto povrchu se proti ní hraje velmi těžko. Celkově je však kvalitní hráčkou. Je schopna zvládat zrádné míče, stejně jako míče s dolní rotací. Soupeřkám nedává příležitosti, aby byly moc v pohodě," dodala s trpkým úsměvem.