Kolaps při utkání Wimbledonu. Fanynka musela být resuscitována přímo v hledišti

- Jan Vojkůvka

Šedesátiletá žena zkolabovala na tribuně kurtu číslo 12 při sledování tenisového utkání mezi Michajlem Kukuškinem a Janem-Lennardem Struffem. Utkání muselo být na několik desítek minut přerušené a tribuny vyklizeny kvůli okamžitému zásahu záchranářů, kteří museli tenisovou fanynku resuscitovat přímo v hledišti.

K situaci došlo v průběhu v průběhu čtvrtého setu zápasu mezi Kukuškinem a Struffem. Podle svědků se šedesátileté ženě udělalo špatně a musela být okamžitě přivolána záchranka.

Neověřené informace hovoří o tom, že šedesátiletá žena prodělala infarkt. Tomu nasvědčuje i nutnost použití defibrilátoru, když nezabírala masáž srdce.

Pořadatelé požádali ostatní diváky k odchodu z tribuny, aby měli záchranáři prostor pro svou práci. Z kurtu posléze odešli i otřesení hráči, pro něž se nejednalo rovněž o příjemný zážitek.

Podle novináře Klause Belasteta byla situace na tribuně velmi kritická. Naštěstí však použití defibrilátoru pomohlo a žena byla úspěšně resuscitována. Před transportem do nemocnice, podle oficiálního vyjádření pořadatelů Wimbledonu, žena komunikovala.