Bolest, zmar, útrapy. Ruska v slzách sklidila ovace

- Radek Štohl

Trpčí konec si snad ani nelze představit. Margarita Gasparjanová se ve středečním zápase statečně prala proti Elině Svitolinové, ve druhém setu si však přivodila velmi nepříjemné zranění, kvůli kterému musela utkání ukončit. V slzách, přesto za tzv. standing ovation.

Margarita Gasparjanová se Wimbledonu zúčastnila potřetí v kariéře. Během let 2015 a 2016 vypadla v prvním kole dvouhry, letos však po výhře nad Annou-Lenou Friedsamovou úvod turnaje přečkala. V dalším střenutí ji čekala odměna v podobě zápasu proti bývalé světové trojce Elině Svitolinové.

Čtyřiadvacetileté Rusce se dařilo, první set získala v poměru 7:5. Ve druhé sadě vedla 3:1 a za stavu 5:4 na returnu měla mečbol. Gasparjanová své šance ale nevyužila, Svitolinová otočila na 6:5 a šla podávat na výhru v setu. Ten se ale nedohrál kvůli zranění méně zkušenější hráčky.

Nepříjemná situace se přihodila v jedenácté hře za stavu 0:15 při podání Gasparjanové. Outsiderka zápasu se po druhém podání chytla za levou nohu, a ačkoliv to ještě ustála, za krátký okamžik skončila  v bolestech na zemi.

Následně vydržela gem, v závěru druhé sady však utkání skrečovala. Rusku po konci zápasu dohnaly emoce a pláč. Obecenstvo však ukázalo krásné gesto, když se zvedlo a předvedlo tzv. standing ovation.

Bolest byla pro bývalou jednačtyřicátou hráčku světa o to větší, že mezi červencem 2016 a polovinou října 2017 kvůli zranění kolena nezasáhla do tenisového okruhu. 

Nezbývá nic jiného, než této smolařce popřát pevné zdraví.