Naděje žije! Kvitová vyslala z Londýna pozitivní vzkaz

- Jan Havlovic

Petra Kvitová je v Londýně! Aktuální světová šestka dorazila do dějiště slavného grandslamu, aby potrénovala na místním pažitu. Stav poraněného levého předloktí, které Kvitovou v posledních týdnech trápilo, je lepší. Devětadvacetiletá tenistka absolvovala v pondělí magnetickou rezonanci a odletěla do Velké Británie. „Finální rozhodnutí udělám až ke konci týdne,“ vzkázala Kvitová k případnému startu v hlavní soutěži Wimbledonu.

„Zdravím z Wimbledonu. Jsem zpět,“ přidala Petra Kvitová fotografii z travnatého pažitu v oblíbeném Wimbledonu, kde získala již dva grandslamové tituly.

Devětadvacetiletou tenistku trápilo v posledních týdnech poraněné levé předloktí, kvůli kterému musela odřeknout účast na French Open i na turnaji v Birminghamu.

Zdá se, že se zranění lepší každým dnem. Kvitová absolvovala v pondělí magnetickou rezonanci a po vyslechnutí výsledků se rozhodla odletět do Velké Británie. „Ruce se daří o poznání lépe, takže jsem dorazila do Londýna, abych si tady trochu zatrénovala,“ napsala Kvitová na sociální síť.

Na londýnském pažitu absolvovala hned v úterý dopoledne úvodní trénink, ale o případné účasti v pavouku ženské dvouhry letošního Wimbledonu se rozhodne nejspíše až na poslední chvíli. „Finální rozhodnutí udělám až ke konci týdne. Držte mi palce,“ vzkázala česká tenistka.