Svůj los znají i ženy! Češky jsou ve wimbledonské kvalifikaci mezi favoritkami

- Jan Vojkůvka

České tenistky, jež naskočí do kvalifikace Wimbledonu během nadcházejících dní, se dozvěděly v pondělí odpoledne své soupeřky. Hned tři tenistky figurují mezi nasazenými a dvě z nich jsou favoritky na postup do hlavní soutěže.

Roli kvalifikační třináctky bude plnit Marie Bouzková. Tu čeká zkušená Veronica Cepede Roygová. S paraguayskou tenistkou Marie prohrála loni na turnaji v Maxonu po skreči během semifinálového utkání.

Favoritkou na postup do hlavní soutěže je i Tereza Smitková, která se mezi nasazenými umístila na 16. místě. Jenže hned v úvodním klání narazí na Barbaru Haasovou, jež sice nemá příliš zkušeností z travnatých turnajů, ale na Smitkovou zahrát umí, což prokázala před dvěma lety v kvalifikaci US Open.

V pořadí 29. nasazenou je Tereza Martincová. A přinejmenším v prvním kole bude výraznou favoritkou. Její soupeřkou bude jednadvacetiletá Ši-lin Sü, jež se nachází ve třetí stovce světa.

Nejhorší los pro první kolo tak schytala Anastasia Zarycká. Ta se do kvalifikace dostala jako náhradnice a zahraje si s nasazenou pětkou Natalií Vichljancevovou z Ruska.

1. kolo kvalifikace žen
Tereza Martincová – Ši-lin Sü (CHN)
Anastasia Zarycká – Natalia Vichljancevová (RUS)
Marie Bouzková – Veronica Cepede Roygová (PAR)
Tereza Smitková – Barbara Haasová (AUT)