Slavný Mourinho: Hráči se nemůžou za nikoho schovávat

- Radek Štohl

O světě tenisu něco ví také Jose Mourinho. Slavný fotbalový trenér se ve druhé polovině června rozhodl navštívit britský turnaj v Queen's Clubu, kde mimo jiné zhlédl semifinálové zápasy dvouhry. Mourinho se při volné chvilce podrobil rozhovoru, v němž prozradil, jak ho bílý sport inspiruje.

„Hráči se v tenise nemůžou za nikoho schovávat," promluvil José Mourinho v areálu jednoho z nejznámějších travnatých turnajů na světě. Své pohnutky okamžitě vysvětlil.

„Hraje jeden proti jednomu. Vyhrávám, prohrávám, dělám chyby. Je zde úroveň zodpovědnosti, aby se hráči vypořádali s tlakem, chybami, nezdarem. Aby byli připraveni na mečbol. Měli nejen technické dovednosti, ale rovněž mentální," pokračoval ve své úvaze.

Kromě technické a mentální stránky se Mourinho také často zaměřuje na fyzickou připravenost elitních hráčů. Před téměř sedmi lety dokonce byl tak uchvácený bojovným výkonem Radka Štěpánka ve finále Davis Cupu, že ho dával za vzor svým tehdejším svěřencům v Realu Madrid. 

„Velmi mě zajímají tréninkové metody. Na grandslamech se hraje hodně zápasů během dvou týdnů. Vždy se pro to nadchnu. Posouvá mě to dopředu v tom, abych chápal, jak dostat to nejlepšího ze svého týmu," uzavřel Portugalec, který se v současné době nachází bez trenérského angažmá.