Je to konec? Hvězdný Argentinec zvažuje ukončení kariéry

- Jan Vojkůvka

Juan Martin Del Potro přiznal, že si není jistý, jestli zápas s Denisem Shapovalovem v prvním kole turnaje v Queen's nebyl jeho posledním v kariéře. Své obavy vyjádřil na svém Instagramu, kde zveřejnil emotivní příspěvek, v němž oznámil, že má opět zlomenou čéšku v koleni.

Třicetiletý Argentinec sice duel s Kanaďanem Shapovalovem vyhrál, k utkání proti Felicianu Lopezovi však už nenastoupil. Důvodem byl jeho pád právě v prvním kole, ve kterém jeho pravé koleno utrpělo vážné zranění.

Podruhé v krátkém období (naposledy loni před Turnajem mistrů) utrpěl zlomeninu pravé čéšky a tentokrát je zranění natolik vážné, že ho bude stát minimálně 12 měsíců kariéry. Kariéry, která je možná u konce.

„Po rozhovorech s doktory mi bylo řečeno, že operace je nejlepší možná léčba,“ odhalil Del Potro. „Ptal jsem se na to, co je pro mě nejlepší, nejen z hlediska tenisu, a řekli, že bezpochyb je to operace,“ podotkl s tím, že zákrok už proběhl.

Del Potro, jenž laboruje s nejrůznějšími zraněními po celou kariéru, a to včetně problematických kolen, v této sezoně stihl odehrát jen pět turnajů. Minulá sezona se přitom řadila k jeho jasně nejlepším, dokonce vystoupal na třetí místo světa. Jenže opět ho zradilo zdraví.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Muchas gracias por todos sus mensajes! ?? . . (English caption please visit @teamdelpo )

Příspěvek sdílený Juan Martin del Potro (@delpotrojuan),Čen 21, 2019 v 9:40 PDT

A není divu, že další návrat, kterých zažil mnoho, by byl neskutečně těžký.

„Asi si dovedete představit, jak těžké jsou pro mě tyto momenty. Je to smutné, že si tím musím znovu projít. Vůbec jsem to nečekal,“ prohlásil muž, který od roku 2010 vynechal v součtu celé tři roky kvůli nejrůznějším zdravotním problémům.

„Nevím, co se dál bude dít. Doufám, že bude léčba probíhat dobře a dá se mi koleno dohromady. Jestli to byl můj poslední zápas v kariéře netuším. Během rekonvalescence budu mít možnost nad tím přemýšlet. Budu hlavně vědět, čeho bude mé tělo schopné,“ uzavřel Del Potro, vítěz 22 turnajů na okruhu ATP.