Kam jsem to koukala? Omyl Strýcové rozesmál soupeřku i fanoušky

- Jan Havlovic

České derby mezi Barborou Strýcovou a Kristýnou Plíškovou nabídlo jeden úsměvný moment. Plíšková zahrála jasné eso, ale její krajanka si vyžádala jestřábí oko. Moderní technika ovšem ukázala, že míček dopadl výrazně do kurtu. To vedlo k úsměvu na tváří nejen samotné Strýcové, ale také její české soupeřky na druhé straně dvorce.

Na světelné tabuli platil při českém derby v Birminghamu mezi Barborou Strýcovou a Kristýnou Plíškovou stav 6:2, 2:2 pro zkušenější Strýcovou. Na podání však šla její soupeřka, která je známá kvalitním servisem.

Ostřílená Plíšková trefila na úvod pátého gemu druhého setu eso, jenže Strýcová si zažádala o přezkoumání dopadu míčku jestřábím okem. Výsledek byl ovšem takový, že tenisák dopadl výrazně do kurtu.

„Kam jsem to jen koukala?“ říkala si zřejmě Barbora Strýcová poté, co si vyžádala challenge na jasné eso české soupeřky.

Barbora Strýcová se poté nechápavě koukala na umpirovou rozhodčí i na samotnou Kristýnu Plíškovou, kterou tento omyl také pobavil. „Asi nejhorší protest, který kdy obě tenistky viděly,“ poznamenal trefně komentátor přenosu na stanici O2 TV Tenis.

Třiatřicetiletá Strýcová utkání proti krajance Plíškové zvládla a po výsledku 6:2, 6:4 si zahraje v Birminghamu podruhé v řadě v semifinále.