WTA

České derby pro Strýcovou! V Birminghamu obhájila loňské semifinále

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová si zahraje podruhé v řadě na travnatém turnaji v Birminghamu v semifinále! Třiatřicetiletý česká tenistka uspěla v souboji s krajankou Kristýnou Plíškovou, kterou porazila za 74 minut po setech 6:2, 6:4. Strýcová obhájila loňskou semifinálovou účast a na Nature Valley Classic postoupila mezi nejlepší čtyřku celkově počtvrté. Další soupeřkou Strýcové bude lepší světová dvojka Ashleigh Bartyová.

Birmingham je pro Barboru Strýcovou speciálním místem. Právě na tomto turnaji totiž hned čtyřikrát za posledních šest let postoupila do semifinále.

Čtvrtou účast mezi nejlepší čtyřkou si plzeňská tenistka vybojovala v souboji s Kristýnou Plíškovou. Ryze český souboj ovládla Strýcová za 74 minut po setech 6:2, 6:4.

Zkušená tenistka vstoupila do duelu na centrálním dvorci ideálně, když hned v prvním gemu sebrala Plíškové servis. Třiatřicetileté hráčce se navíc náramně dařilo na podání, když soupeřce dovolila při vlastním servisu v první sadě pouhé tři fiftýny.

Druhý set byl již o poznání vyrovnanější. Kristýna Plíšková našla recept na dobře servírující soupeřku a vypracovala si během druhého setu hned pět brejkbolových příležitostí, ale Strýcová všechny odvrátila.

Klíčový moment se odehrál v devátém gemu, ve kterém se Strýcové podařilo prolomit servis krajanky a utkání dovedla do vítězného konce.

Barbora Strýcová uspěla v souboji s Kristýnou Plíškovou již počtvrté z celkových pěti vzájemných duelů.

Bývalá česká fedcupová reprezentantka se tak může v Birminghamu těšit po roce opět na semifinálový souboj. V něm narazí na světovou dvojku Australanku Ashleigh Bartyovou.