Kyrgios strávil noc u herní konzole. Nebyl jsem unavený, hájil se po porážce

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios předvedl další bizarní kousek. Australský rebel hrál v noci ze středy na čtvrtek až do třetí hodiny ranní na herní konzoli hru FIFA. Poté ve čtvrtek sehrál v londýnském Queen’s Clubu dva náročné zápasy. „Nebyl jsem kvůli tomu unavený,“ odmítal Kyrgios nařčení novinářů, že by jeho výkony ovlivnilo hraní na herní konzoli.

Zápasová příprava v podání Nicka Kyrgiose – hra na herní konzoli do třetí hodiny ranní. „Zlobivé dítě“ australského tenisu se znovu předvedlo, když vydrželo v noci ze středy na čtvrtek u herní konzole až do třetí hodiny ranní. Kyrgios hrál fotbalovou hru FIFA. O den později absolvoval v londýnském Queen’s Clubu hned dva náročné zápasy, neboť program v úterý a ve středu komplikoval déšť.

Během první zápasu proti Carballesovi Baenovi ze Španělska působil Kyrgios unaveným dojmem. Podle novináře Bena Rothenberga si během výměny pro sebe zamumlal: „Jsi líný, dělej něco, jsi hrozně líný."

Nick Kyrgios Carballese Baenu porazil po setech 7:6(4), 6:3. Během čtvrtečního podvečera nastoupil ještě k zápasu proti kanadskému mladíkovi Augeru-Aliassimovi. Na toho už ale Australan nestačil a s turnajem se rozloučil po porážce 7:6(4), 6:7(3), 5:7.

Kyrgios po posledním míčku podal soupeři u sítě ruku a poté mrsknul raketu přes tribunu. Naštěstí netrefil žádného z přítomných fanoušků.

Na pozápasové tiskové konferenci se poté novináři ptali, jak je na tom Kyrgios se silami po „propařené“ noci. „Rozhodně bych nehledal zrovna tohle jako důvod mé únavy. Nebo jsem to snad někde řekl? Neřekl jsem, že jsem byl kvůli tomu unavený, že?“ pokračoval Australan v diskuzi s novinářem.

„To se prostě stane, když člověk hraje více zápasů v krátkém časovém rozmezí. Prostě je unavený. Už jste někdy hrál dva zápasy v jeden den?“ směřoval Kyrgios otázku na přítomného žurnalistu.

„Ano,“ odpověděl. „A byl jste po tom svěží?“ ptal se Kyrgios. „Ne tak úplně,“ zareagoval novinář. „Ok. Dobrá otázka. Opravdu dobrá otázka,“ zakončil Kyrgios konverzaci s novinářem.