ATP

Fantazie! Murray při návratu vyřadil nasazené jedničky. Přidal skvostnou novinku

- Radek Štohl

Přímo fantastický návrat se povedl Andy Murraymu. Brit, který se na kurtech naposledy představil v polovině ledna, na turnaji v Queen's Clubu po boku Feliciana Lópeze vyřadil nejvýše nasazený pár Juan-Sebastian Cabal, Robert Farah 7:6(5), 6:3. Ve Wimbledonu se ke všemu představí ve čtyřhře společně s elitním deblistou Pierrem-Huguesem Herbertem.

Nelehké časy zažíval Andy Murray. Bývalý nejlepší hráč světa před více jak pěti měsíci téměř ohlásil konec profesionální kariéry, kvůli nepřetrvávajícím problémům s kyčlí si nemohl ani zavázat tkačniku u bot. Stačila však vydařena operace a...jakoby potíže nebyly...

„Několik měsíců nazpět jsem neměl žádný záchytný bod, zda ještě někdy budu na kurtu. Sice to nyní nebylo perfetní, ale neměl jsem žádné bolesti. Užil jsem si to. Ohledně budoucnosti se cítím optimistický," nechal se po zápase slyšet Andy Murray.

Po zápase, ve kterém se měl spíše rozehřívat. V daném duelu však spíš rozhohnil dvojici Juan-Sebastian Cabal, Robert Farah, kolumbijské duo nedokázalo najít recept na síly Brita a Španěla Feliciana Lópeze.

Úvodní sada byla ve znamení servisů. Jen dvakrát se tenisté na returnu dostali ke dvěma úspěšným fiftýnům v gemu, v obou případech měli menší trable Murray s Lópezem. Tiebreak však již nabídl rovných sedm minibrejků, přičemž o jeden více ukořistil pár, který se do turnaje dostal zásluhou tzv. chráněného žebříčku.

Druhé dějství nabídlo první brejkboly v utkání. Ve čtvrtém dějství se debl Murray, López nedostal k brejku poté, co měl dva brejkboly v řadě. Při následné hře na returnu ovšem již udeřili plnou silou, brejk získal čistou hrou. Jelikož v sedmém gemu odvrátil brejkbol, za malou chvíli se radoval z překvapivého postupu do čtvrtfinále. 

Po čtvrtečním utkání přišla z tábora Andy Murrayho další skvělá zpráva. Trojnásobný grandslamový vítěz se představí na blížícím se Wimbledonu, kde ve čtyřhře spojí síly s bývalým druhým deblistouu světa Pierrem-Huguesem Herbertem. 

ATP

Fever-Tree Championship (muži, GBR, 2 081 830 EUR)
1. kolo čtyřhry
Cabal, Farah – F. López, A. Murray 6:7(5), 3:6