ATP

Djokovič překvapil: Kyrgios není tak špatný. Kritiku však nechápe

- Radek Štohl

Novak Djokovič se po měsíci ozval. Před blížícím se Wimbledonem odpověděl na ostrou kritiku Nicka Kyrgiose, který o Srbovi prohlásil, že je až příliš posedlý tím, aby ho lidé měli rádi. Djokovič však na slova svého protihráče zareagoval bez výčitek či osobních výpadů.

Nick Kyrgios se během Masters v Římě do toho pořádně obul. V jednom z rozhovorů se znovu prezentoval svoji upřímností, kterou odnesli špičkoví tenisté. Včetně Rafaela Nadala nebo Novaka Djokoviče

Nejvíce kritiky utrpěl právě Djokovič, na jehož adresu padla následující slova: „Domnívám se, že má posedlost v tom, aby ho lidé měli rádi. Chce to tak moc, že ho nemůžu vystát. Chce být jako Roger Federer. Všechny jeho oslavy, které provádí po zápase, jsou tak trapné," neváhal Kyrgios vypustit další ze svých mnoha upřímných pohledů.

Po více jak čtyřech týdnech se k celé záležitosti vyjádřil také samotný Novak Djokovič. „Upřímně si nemyslím, že je tak špatný člověk," nechal se slyšet v tenisové akademii Janko Tipsareviče. „Netuším však, proč takové věci říká. Možná se mu líbí, když je středem pozornosti, možná ho motivuje něco jiného. Samozřejmě chce být upřímný," pokračoval první hráč světového žebříčku.

„Je to však jeho cesta. Respektuji ji, stejně jako respektuji ostatní hráče na okruhu. Může si říkat, co chce, nemám s tím žádný problém. Ukazuje mi stejný respekt jako většina hráčů? Ne, ale je to jeho způsob komunikace," nechtěl Djokovič vracet žádné urážlivé komentáře.

Srbského tenistu předešlá vyjádření mrzí o to více, že se snažil Kyrgiosovi pomoci. „Ještě než rozpoutal svoji kritiku proti mně, tak jsem k něm trochu promlouval. Řekl jsem mu, že za mnou může vždy přijít a mluvit se mnou. Když jsem byl mladší, prožil jsem obdobné situace, z mé strany rovněž proběhla podobný druh kritiky," uzavřel držitel patnácti grandslamových titulů.