Rozcvička před US Open. WTA přidává do kalendáře staronový turnaj

- Jan Havlovic

Organizace WTA zařazuje do programu po sedmi letech staronový turnaj. Týden před US Open se uskuteční v New Yorku Bronx Open s dotací 250 000 dolarů. „Turnaj, který má být náhradou za podnik konaný v New Havenu, nabídne hráčkám kvalitní podmínky pro finální přípravu před posledním grandslamem sezony,“ říká George Guimaraes, ředitel tohoto podniku.

Tento krok dává logiku. V New Yorku, konkrétně v městském obvodu Bronx, se nedávno otevřelo tréninkové centrum Cary Leeds Center, které nabízí řadu tenisových dvorců i kvalitní zázemí. Tenisové organizace WTA a USTA se rozhodli využít místní areál k uspořádání tenisového turnaje.

Bronx Open s dotací 250 000 $ proběhne pod záštitou WTA poprvé po sedmileté pauze od 16.8. do 24.8. 2019, tedy pouhý týden před US Open. „Jsme nadšení, že můžeme přivítat v Bronxu turnaj WTA po sedmileté přestávce,“ říká turnajový ředitel George Guimaraes.

Pořadatelé využili vhodnost termínu i ideální lokace. „Tento turnaj jsem připravili proto, abychom mohli hráčkám nabídnout kvalitní podmínky pro finální přípravu na US Open, neboť náš turnaj končí dva dny před startem hlavní soutěže tohoto grandslamu,“ vykládá Guimaraes výhody tohoto podniku.

Pro hráčky je určitě příjemné, že odpadne náročné cestování před grandslamem. Právě logistická náročnost některé tenistky často odrazuje od účasti na podobných turnajích a týden před grandslamovým turnajem si raději naordinují klid a volno.

Právě tohoto faktu chtějí pořadatelé využít, neboť Bronx Open i US Open se bude konat ve stejném městě. Zároveň se ale zúží potencionální hráčská základna, neboť v daném termínu budou probíhat ve Flushing Meadows kvalifikační boje.